7. září 2013 • 09:46

Zavřeli jsme všem ústa, jásal po výhře arménský hrdina Mchitarjan

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadšeně přivítali fanoušci arménský národní tým na jerevanském letišti, když se v noci na dnešek vrátil z Prahy po vítězství 2:1 v kvalifikaci mistrovství světa nad českou fotbalovou reprezentací. Bez ohledu na pozdní hodinu zaplnilo letiště množství fanoušků, kteří svým idolům nadšeně děkovali za triumfální vítězství, napsala dnes arménská agentura Arka.



"Bylo to těžké vítězství, ale prokázali jsme bojovnou vůli," řekl agentuře ofenzivní záložník Henrik Mchitarjan. "Je škoda, že jsme v dřívějších zápasech body ztráceli. Hlavní je ale vítězství, zavřeli jsme všem ústa," dodal čtyřiadvacetiletý hráč Borussie Dortmund.

Hořká porážka. Zklamaní fotbalisté vzali trapas z Arménií na svá bedra
Video se připravuje ...

"Od samého začátku jsme věděli, že to bude těžké," uvedl útočník Jura Movsisjan. "Všichni čekali, že i nyní zvítězíme velkým rozdílem. Nasazením jsme ukázali, že vyhrávat dokážeme," dodal s odkazem na červnové vítězství 4:0 v Dánsku.

Jeho spoluhráč Levon Ajrapetjan si je vědom, že domácí měli v pražském zápase víc šancí. "Čekali jsme ale na svou příležitost, věřili jsme ve vlastní síly. Nakonec jsme dokázali zvítězit," řekl Ajrapetjan arménským novinářům.

 VIDEO: Podívejte se na všechny branky

Podle hlavního trenéra Vardana Minasjana neplatí, že vždy zvítězí silnější tým. "Zápas jsme odehráli na hranici možností, jsme rádi, že jsme venku vyhráli s Dány i Čechy. Teď se musíme připravit na domácí zápas s Dánskem. Nedíváme se příliš dopředu, myslíme jen na příští zápas," prohlásil trenér.

Jerevanský rozhlas v komentáři nazvaném "Arménie šokovala Čechy v nastavení" napsal, že povzbuzeni vítězstvím 4:0 nad Dánskem pokračovali i v Praze Arméni na vítězné vlně.

"V poutavém utkání měli Češi hodně šancí, ale Arménie dokázala odolat a převzít iniciativu. Rabušic, Michal Kadlec nebo Sivok mohli po zápase svých promarněných šancí jen litovat," uvedl rozhlas.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 9. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
6. září
18:00
Arménie
Arménie
Góly

Domácí: 70. Rosický

Hosté: 31. Mkrtčjan, 90+3. Kazarjan

Sestavy

Domácí: Čech ─ Gebre Selassie, Sivok, M. Kadlec, Limberský (65. Suchý) ─ Rosický, Plašil, Hušbauer, Jiráček (62. Vaněk) ─ Kozák, Rabušic (56. V. Kadlec).

Hosté: Berezovskij (69. Kasparov) ─ Harojan, Arzumanjan, Mchojan, Hovhannisjan (76. Pizzelli) ─ Özbiliz (28. Hajrapetjan), Mkrtčjan, Edigarjan, Ghazarjan ─ Mchitarjan ─ Movsisjan.

Karty

Domácí: Limberský, Hušbauer, Rosický

Hosté: Özbiliz, Arzumanjan, Movsisjan, Edigarjan

Rozhodčí

Gautier ─ Annonier, Cano

Stadion

Synot Tip Arena, Praha

Porážkou s Arménií se reprezentace dostala do prekérní situace
Porážkou s Arménií se reprezentace dostala do prekérní situace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud