25. srpna 2020 • 15:05

Slovenská nominace na Čechy: bez Hamšíka i Dúbravky. Nechybí sparťané

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští fotbalisté budou 4. září v Lize národů v Bratislavě hostit český tým nejen bez kapitána Marka Hamšíka, ale i bez brankářské jedničky Martina Dúbravky a opor z MLS Alberta Rusnáka a Jána Greguše. Svěřenci českého trenéra Pavla Hapala se o tři dny později představí v Izraeli, nicméně klíčové pro ně bude říjnové semifinále play off o postup na mistrovství Evropy s Irskem.



Rekordman v počtu reprezentačních zápasů (120) a branek (25) Hamšík z čínského týmu Ta-lien a další záložníci Rusnák z Realu Salt Lake a Greguš z Minnesoty chybějí v nominaci kvůli omezením souvisejícím s koronavirovou pandemií. Dúbravka z Newcastlu má zraněný kotník, jenž ho může vyřadit až na osm týdnů.

„Od začátku jsme s hráči jako Hamšík, Greguš a Rusnák komunikovali, chtěli jsme, aby přijeli na následující sraz připravení. Hrozila dlouhá doba karantény, u Hamšíka až tři týdny. To by ho omezovalo v tom, že by nemohl trénovat. A přijel by nepřipravený. Příští sraz bude možná jeden z nejdůležitějších,“ uvedl při dnešní nominaci Hapal. „Dúbravka je zraněný z přípravy, má natržený vaz v kotníku. Vypadl na šest až osm týdnů. Věřím, že bude připravený na další sraz,“ dodal Hapal na adresu bývalého gólmana Liberce a Sparty.

Naopak navzdory zranění je v nominaci sparťanský obránce Dávid Hancko, jenž za Pražany ještě nehrál v sobotu v úvodním utkání ligové sezony v Brně. „Mluvil jsem s ním a mohl by nastoupit už teď o víkendu. Léčbu po minulé sezoně neměl optimální. Ale počkáme a věřím, že se nic špatného nestane,“ uvedl Hapal, jenž z české ligy nominoval také dalšího sparťanského obránce Lukáše Štetinu, zadáka Liberce Martina Koscelníka a útočníka Jablonce Ivana Schranze.

V roce 2018 v Lize národů vyhráli obě federální derby čeští fotbalisté a Hapal doufá, že tuto bilanci změní. „Je to dostatečná motivace, abychom s tím něco udělali. Mrzí mě, že se bude hrát na Slovanu bez diváků na krásném stadionu. I když jsem Čech, jsem velmi motivovaný a věřím, že to přenesu i na hráče,“ řekl bývalý český reprezentant.

Nominace Slovenska na zápasy Ligy národů s Českem (4. září v Bratislavě) a Izraelem (7. září v Netanje):

Brankáři: Marek Rodák (Fulham/Angl.), Dominik Greif (Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk/Pol.).

Obránci: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Něm.), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň/Pol.), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Lukáš Štetina, Dávid Hancko (oba Sparta Praha), Milan Škriniar (Inter Milán/It.), Martin Valjent (Mallorca/Šp.), Norbert Gyömbér (Perugia/It.), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard/Niz.).

Záložníci:
Stanislav Lobotka (Neapol/It.), Patrik Hrošovský (Genk/Belg.), Juraj Kucka (Parma/It.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Něm.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Niz.), Erik Sabo (Fatih Karagümrük/Tur.), Lukáš Haraslín (Sassuolo/It.), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk/Pol.).

Útočníci:
Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam/Niz.), Michal Ďuriš (Omonia Nikósie/Kypr), Ivan Schranz (Jablonec), Adam Zreľák (Norimberk/Něm.).

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud