3. září 2020 • 16:56

Rána pro reprezentaci! Schick a Souček do karantény, odjíždí i Kolář

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
36
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirové problémy české reprezentace neberou konce. V důsledku blízkého kontaktu s nakaženým členem realizačního týmu musí do karantény dvě opory, Tomáš Souček a Patrik Schick. Ani jeden z nich tak neodjede do Bratislavy k pátečnímu utkání se Slovenskem. Od mužstva se odpojí i slávista Ondřej Kolář. Lukáš Masopust nakonec do Bratislavy odcestoval.



Ne, nová reprezentační sezona nezačala pro výběr kouče Jaroslava Šilhavého vůbec dobře.

„Na základě rozhodnutí hygieny byli preventivně umístění do karantény dva hráči, kteří mají negativní testy, ale přišli do blízkého kontaktu s pozitivně testovanou osobou. Konkrétně jde o Tomáše Součka a Patrika Schicka, ti s reprezentací na Slovensko neodcestují,“ informoval tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

A nezůstane jen u nich. „Vedení reprezentace zároveň vyhovělo žádosti Slavie a do Bratislavy neodjede ani Ondřej Kolář,“ doplnil Jurman. 

Tomáš Souček a Ondřej Kúdela v čele reprezentantů přicházejí na trénink před duelem na Slovensku
Tomáš Souček a Ondřej Kúdela v čele reprezentantů přicházejí na trénink před duelem na Slovensku

Šéf obhájce ligového titulu Jaroslav Tvrdík pak ještě vše upřesnil na Twitteru a přidal další jméno. „Dohoda s vedením FAČR: v pátek další mimořádné testy (3. den od kontaktu). Jestliže by byl další nakažený, slávisté se vrací do klubu. Do pátku v repre další vnitřní hygienická opatření včetně změny přesunu. Ondra Kolář na žádost klubu uvolněn. Doma zůstane i Lukáš Masopust,“ napsal.

To však Jurman popřel. „Lukáš Masopust odcestoval s týmem do Bratislavy a je připraven na páteční utkání proti domácímu výběru Slovenska,“ uvedl.

Co si představit pod zmíněnými hygienickými opatřeními? Hráči jsou rozdělení do skupin, do jedné patří třeba jen výhradně slávisté. Na Slovensko reprezentace nakonec nepoletí, ale vydá se tam pozemní cestou.

Nařízená karanténa výrazně změnila plány hlavně Patriku Schickovi, který měl ve čtvrtek odjet do německého Leverkusenu. V plánu byla podle informací deníku Sport zdravotní prohlídka a doladění plánovaného přestupu z AS Řím.

Kotrmelce v sestavě reprezentace na Slováky! Čtyři hráči zůstanou doma
Video se připravuje ...

Slavia, kterou na konci září čeká ve 4. předkole Ligy mistrů boj o účast ve skupině, původně chtěla, aby tým opustili všichni její hráči. Spolu s Kolářem a Masopustem jich bylo v aktuální nominaci osm. „Dohoda se všemi kluby, včetně zahraničních. Slavia původně žádala stažení všech hráčů. Přístup k SKS není odlišný, jde pouze o kvantitu hráčů v týmu. Díky Jaroslavu Tvrdíkovi za vstřícné jednání,“ uvedl generální sekretář FAČR Jan Pauly.

„Složité jednání s vedením FAČR včera trvalo několik hodin. Celé řešení jsem průběžně několikrát konzultoval s celým vedením klubu a se všemi slávisty v reprezentaci. Věřte mi, že to má racionální věcné důvody,“ reagoval Tvrdík na dotaz, proč nebyli staženi všichni slávisté.

Podle Paulyho dělala FAČR maximum, aby nákaze předešla. „Testovali jsme výrazně nad rámec UEFA protokolu, výrazně. Můžete dělat, co chcete, maximum. Stát se to může každému. Nevíte jak a už se vracíte ze soustředění,“ vysvětlil Pauly. „Kdyby měly padat hlavy všude, kde je covid, sejdeme se na smetišti. Nevěřte všemu, co se píše, realita je opravdu někde jinde. Hráči mají i vlastní výtah, vlastní patro na hotelu, vlastní všechno,“ dodal.

Úvodní utkání reprezentace v Lize národů má v Bratislavě výkop v pátek ve 20.45.

Prohlášení české reprezentace k aktuální situaci

„Česká fotbalová reprezentace se důrazně ohrazuje proti nařčení, že během probíhajícího srazu porušila jakékoliv nařízení nebo cokoliv podcenila. Národní tým striktně dodržuje pravidla UEFA, která navíc v několika bodech sám zpřísnil tak, aby riziko nákazy COVID-19 minimalizoval. Aniž to UEFA nařizuje, všichni členové reprezentace a další lidé byli před začátkem srazu otestovaní s negativním výsledkem.

Celý tým má zároveň jasně nastavená pravidla chování na hotelech i stadionech. Do těchto opatření investovala fotbalová asociace výrazné finanční, časové i personální prostředky.

Česká fotbalová reprezentace vyjadřuje lítost nad pozitivním testem jednoho z jejích členů i nad preventivním umístěním dvou hráčů do karantény navzdory negativním výsledkům testů.

V utkání proti Slovensku bude bojovat i za ně. Zároveň považuje za podstatné, že všichni ostatní mají negativní výsledky testů a jsou připraveni k zápasu.“

Vstoupit do diskuse
36

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud