20. června 2015 • 22:41

ME do 21 let: Němci přejeli Dánsko a vedou českou skupinu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa porazili ve svém druhém utkání na evropském šampionátu jednadvacítek v České republice Dánsko 3:0. Dvě branky vstřelil kapitán Kevin Volland, třetí gól přidal Matthias Ginter. Největší favorit turnaje se po úvodní remíze 1:1 se Srbskem dočkal první výhry na mistrovství a se čtyřmi body vede skupinu A. Dánové mají na třetím místě tři body stejně jako český tým, na poslední příčce je s jedním bodem Srbsko.



Češi v posledním utkání změří síly s Německem a pokud se nechtějí spoléhat na výsledek druhého zápasu, musejí vyhrát. Remíza by jim stačila v případě, že Dánsko prohraje se Srbskem.

Němci v úvodním duelu proti Srbům předvedli nepřesvědčivý výkon, ale dnes už ukázali, proč jsou považováni za největšího favorita turnaje. Nejprve přežili po čtvrthodině velkou šanci, když Poulsen z úhlu sám před čerstvým vítězem Ligy mistrů gólmanem Barcelony Ter Stegenem minul, a pak už jasně režírovali průběh.

Vedoucího gólu se dočkali ve 32. minutě, kdy Can kolmicí vysunul Vollanda a ten sám před dánským brankářem nezaváhal. Ve 40. minutě Younes ve velké šanci minul, ale tři minuty po pauze už Němci slavili podruhé. Z přímého kopu se přesně k tyči trefil Volland.

Dánové nenavázali na výkon z druhého poločasu úvodního duelu s českým týmem, který vyhráli 2:1, a v 53. minutě inkasovali potřetí. Younes šajtlí zacentroval před branku a nabíhající obránce Ginter hlavou zamířil pod břevno.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 6. • 20:45
Německo
Německo
3:0
ONLINE
20. června
20:45
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 32. Volland, 48. Volland, 53. Ginter

Hosté:

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Korb, Ginter, Heintz, Schulz – Kimmich, Can (77. Geis) – Bittencourt (80. Gnabry), Meyer, Younes – Volland (C) (82. Klaus).

Hosté: Busk Jensen – Scholz, Christensen, Vestergaard (C), Knudsen – Jønsson (77. Nørgaard), Vigen Christensen – Y. Poulsen (61. Bech), Thomsen, Sisto (72. Fischer) – Brock-Madsen.

Náhradníci

Domácí: Leno, Horn, Knoche, Geis, Mallı, Leitner, Demirbay, Arnold, Klaus, Hofmann, Gnabry

Hosté: Rønnow, Jensen, Banggaard, Durmisi, Remmer, Sørensen, Falk, Højbjerg, Nørgaard, Bech, Berggreen, Fischer

Karty

Hosté: Knudsen, Y. Poulsen

Rozhodčí

Karasjov – Averjanov, Kalugin (vš. RUS)

Stadion

Praha - Eden

Návštěva

13 268 diváků

Z V R P Skóre B
1. Dánsko 4 2 0 2 5:8 6
2. Německo 4 1 2 1 5:7 5
3. Česko 3 1 1 1 6:3 4
4. Srbsko 3 0 1 2 1:7 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud