23. června 2015 • 22:41

Dánsko si poradilo se Srby 2:0 a zajistilo si postup do semifinále

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dánska do 21 let postoupili do semifinále mistrovství Evropy. Skandinávský tým v závěrečném zápase "české" skupiny v Praze na Letné porazil 2:0 Srbsko a mezi nejlepší čtyřku jde z první pozice. Druhým postupujícím je Německo, které v souběžně hraném utkání remizovalo 1:1 s výběrem Jakuba Dovalila. Srbsko ve skupině A skončilo poslední.



Dánsko v sobotu podlehlo Německu 0:3 a Srbové českému týmu dokonce 0:4, takže možná i proto byl úvod klíčového duelu hodně opatrný. V 21. minutě se ale hned z první větší šance prosadili Dánové. Durmisi z levé strany nacentroval do šestnáctky, míč propadl až k volnému Falkovi a ten přesně zakončil.

Srbové se pak vrhli do útoku s vědomím, že je ve hře o postup udrží jenom výhra. Jojičovu ránu vytáhl gólman Busk nad břevno a Djuričič z úhlu zamířil jen několik centimetrů vedle branky. Dánové se vzpamatovali až krátce před pauzou: Durmisi z přímého kopu trefil tyč a Falk z dálky vypálil těsně mimo.

Svěřencům Jesse Thorupa výborně vyšel i start druhého poločasu. V 47. minutě Höjbjerg ze standardní situace našel na zadní tyči Fischera, který zblízka přidal druhý gól.

Útočník Ajaxu pak mohl z protiútoku zpečetit výhru a postup Dánů třetí brankou, ale tentokrát ho vychytal brankář Dmitrovič. Jeho protějšek Busk zase na druhé straně zlikvidoval Jojičův pokus.

V závěru už Dánsko kontrolovalo hru a soupeře prakticky nepouštělo ke své brance. Další pojistku ještě odmítl v 75. minutě Thomsen, jenž znovu ztroskotal na Dmitrovičovi.

Dánsko - Srbsko 2:0 (1:0)
Branky: 21. Falk, 47. Fischer. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). ŽK: A. Christensen - Čirkovič, Petrovič, Petkovič. Diváci: 4297.

Sestavy:

Dánsko: Busk - Scholz, A. Christensen, Vestergaard, Durmisi - Jönsson, Thomsen, Höjbjerg (89. Nörgaard) - Poulsen, Fischer (66. L. V. Christensen), Falk (85. Bech). Trenér: Thorup.
Srbsko: Dmitrovič - Petkovič, Spajič, Čirkovič (81. Pantič), Petrovič - Kovačevič, Čaušič - Čavrič (59. Milunovič), Djuričič, Jojič (66. Trujič) - Pešič. Trenér: Dodič.

Z V R P Skóre B
1. Dánsko 4 2 0 2 5:8 6
2. Německo 4 1 2 1 5:7 5
3. Česko 3 1 1 1 6:3 4
4. Srbsko 3 0 1 2 1:7 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud