19. června 2011 • 05:00

Straka a Vízek: Musíme být drzejší a jen nebránit

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahráli si za „nároďák“ při exhibici legend proti výběru Evropy. Už pár minut po utkání však ochotně odpovídali na otázky ohledně jednadvacítky. Fotbaloví internacionálové František Straka a Ladislav Vízek malé EURO doslova hltají a těší se, jak se Češi předvedou v klíčovém utkání proti Anglii (dnes - 20:45).



Jaký máte zatím pocit z českého působení na mistrovství jednadvacítek?
Straka: Pokud bych měl někoho vypíchnout, tak určitě Bořka Dočkala díky těm dvěma gólům. Ukrajina nebyla jednoduchý soupeř, to nesmíme opomenout. Máme Morávka a je tam mnoho dalších hráčů, kteří mají opravdu obrovský potenciál. Ale nejdůležitější je kolektiv a nejen v tomto ohledu si myslím, že trenér Dovalil dělá dobrou práci.
Vízek: Mně všechno rozlouskne až ten rozhodující duel s Anglií. A strašně se na něj těším, jako už dlouho ne, jak si to mužstvo poradí s tím, že mu stačí remíza.

A jakou v něm dáváte našim mladíkům šanci?
Vízek: Nevidím to dobře. My totiž budeme s tou vidinou postačující remízy bránit a toho se bojím. Pokud si zahraju na proroka, tak to zabetonujem, protože my bránit umíme, když můžeme, a ke konci dostaneme góla. Možná je to ale také tím, že jsem je po Ukrajině přechválil, a pak to takhle dopadlo. Takže jsem teď raději skeptik.
Straka: Bude to úplně odlišné než se Španělskem. Anglie je jiná. A nebezpečná! Ale já jsem vždycky optimista.

Fotbalový internacionál Ladislav Vízek Fotbalový internacionál Ladislav VízekFoto Pavel Mazáč (Sport)
S čím tedy na ni vyrukovat?
Straka: Totální disciplínou. Na druhou stranu v individuálních soubojích jeden na jednoho musíme být drzejší a víc si dovolit, abychom to utkání zvládli.
Vízek: Do toho stylu, že budeme v osmi bránit, tam nemáme nikoho, kdo by se z brejku prosadil. Všichni vyzdvihovali Pekharta, ale zatím nic moc. Nemá individuální techniku, nemá krytí balonu, zatím je takovej nedozrálej. Samozřejmě, že bych mu to přál, ale s českými útočníky je to teď špatný, ani v áčku nikdo není. Takže jak na ně, těžko říct, sám jsem vážně moc zvědavej.

K jakému umístění by to mohla podle vás lvíčata dotáhnout?
Straka: No, já to vidím, že když uděláme to, abychom hráli semifinále, tak budeme bojovat o titul. Postupu na olympiádu pevně věřím.
Vízek: V olympiádu taky věřím.

Po závěrečném hvizdu byly s výsledkem spokojeny oba celky. Tak už to na exhibicích bývá
Po závěrečném hvizdu byly s výsledkem spokojeny oba celky. Tak už to na exhibicích bývá


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud