14. listopadu 2014 • 20:35

Střelec Václav Kadlec: Tlačil jsem to dolů, jak mi radil Lafata

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvaceti měsících se útočník Václav Kadlec vrátil do reprezentační jednadvacítky a hned se gólem podepsal pod remízu 2:2 v pražské přípravě s Dánskem. Dvaadvacetiletý fotbalista mohl navíc v Ďolíčku klidně pomýšlet i na hattrick, ale řadu šancí zahodil.



"Fyzicky jsem neměl vůbec problém, protože ve Frankfurtu i náhradníci trénují dobře," řekl Kadlec, který na podzim za Eintracht nastoupil jen ke třem zápasům.

"Chyběla mi ale jistota na míči, takže musím potvrdit, co nedávno říkal Tomáš Rosický. Nějaký přínos pro tým tam sice byl, ale kdybych měl praxi, tak by byl ještě větší," přidal v narážce na kapitána reprezentačního áčka, který je v Arsenalu rovněž jen na lavičce.

Václav Kadlec se postaral o první gól českého týmu
Video se připravuje ...

Návrat do reprezentace si Kadlec užíval, přestože do týmu přišel v jiné roli, než v jaké z něj odešel. "Dřív jsem hrál s klukama staršíma, takže jsem moc nemluvil. Teď se snažím být lídrem na hřišti i mimo něj. A vzhledem k tomu, že jsme remizovali, tak mi to jde tak napůl," poznamenal.

Proti Dánům se Kadlec prosadil v 16. minutě, kdy po závaru v obraně vyrovnal na 1:1. "Jenom jsem to trknul do branky, byl jsem ve správný čas na správném místě," popsal. "Škoda, že o chvíli později jsem se netrefil, kdybychom vedli, zápas by vypadal úplně jinak," připomněl první zahozenou šanci.

Zakončení podle Lafaty

"Snažil jsem se to tlačit dolů, jak mi vždycky radil David Lafata, ale brankář to se štěstím vyrazil. U další možnosti mě překvapilo, že jsem se vůbec dostal k míči, protože stoper to měl na hlavě a minul. Takže jsem to jen trefil prsama, kdybych to čekal, tak jsem to uklízel do prázdné branky," posteskl si Kadlec.

Poslední příležitost měl pak po zpětné přihrávce Jaromíra Zmrhala. "Trefil jsem to přímo do gólmana. Je to škoda, protože z těch šancí jsem měl minimálně ještě jednu branku přidat," prohlásil. "Ale Dánové byli lepší, my spíš běhali, takže remíza nakonec dobrá," dodal.

Další zápas hraje jednadvacítka v úterý v Edenu proti Německu, které je shodou okolností stejně jako Dánsko jedním z českých soupeřů v základní skupině na domácím mistrovství Evropy. "Proti Německu bych chtěl hrát, protože to tam bude určitě sledovaný a mohlo by mi to trošku pomoct," uvedl Kadlec.

V hlavičkovém souboji je David Housk
V hlavičkovém souboji je David Housk

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud