6. listopadu 2014 • 18:24

Los EURO "21": Nedvěd vytáhl Čechům Německo, Dánsko a Srbsko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebudou to mít lehké. Čeští fotbalisté do 21 let už znají soupeře pro domácí mistrovství Evropy v příštím roce. Na losovacím ceremoniálu v Praze jim Pavel Nedvěd do skupiny A přisoudil silné Německo, dále pak Dánsko a Srbsko. Druhou skupinu tvoří Anglie, Itálie, Portugalsko a Švédsko.



Z obou skupin do semifinále postoupí dva celky, pak se utkají křížem s týmem z druhé skupiny o postup do finále. Poražení semifinalisté mají bronz, o třetí místo se v soutěžích UEFA nehraje. Češi zahájí šampionát 17. června proti Dánsku, poté změří síly se Srbskem a skupinu uzavřou proti Německu.

To je možná největším favoritem celého turnaje, kterého se naposledy účastní jen osm mužstev. Němci, evropští šampioni z roku 2009, mohou do Čech přivézt i některé hráče z A-týmu, který je úřadujícím světovým šampionem.

Nedvěd se hned poté, co vytáhl z osudí lístek s Němci, se s úsměvem omlouval: "Sorry!"

Na los dorazil i trenér seniorské reprezentace Pavel Vrba
Na los dorazil i trenér seniorské reprezentace Pavel Vrba

Dánové v kvalifikaci nastříleli nejvíce branek ze všech týmů (37), Srbové zase senzačně v baráži vyřadili obhájce titulu Španěly, jimž připravili první porážku po 35 zápasech. S Německem a Dánskem má český celek v příštích dnech doma naplánovány přípravné duely.

ME je zároveň kvalifikací na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro, kam postoupí čtyři nejlepší týmy. Pokud by se však do semifinále dostala Anglie, která na olympiádě nestartuje samostatně, na hry by místo ní postoupil lepší tým z třetích míst v základních skupinách.

Přesné pořadí zápasů v jednotlivých hracích dnech bude UEFA řešit až do 30. listopadu podle zájmu televizních společností a potenciálu návštěvnosti. Předprodej vstupenek tedy bude zahájen nejdříve v lednu 2015 a fanoušci budou v předstihu informováni.

EURO "21" V ČESKU 2015
Skupina A (Praha):
Česko, Německo, Dánsko, Srbsko.
Skupina B (Olomouc a Uherské Hradiště):
Anglie, Itálie, Portugalsko, Švédsko.
Program turnaje
17. června: ČR - Dánsko, Německo - Srbsko, 18. června: Anglie - Portugalsko, Itálie - Švédsko, 20. června: Srbsko - ČR, Německo - Dánsko, 21. června: Švédsko - Anglie, Itálie - Portugalsko, 23. června: ČR - Německo, Dánsko - Srbsko, 24. června: Anglie - Itálie, Portugalsko - Švédsko, 27. června: semifinále, 30. června: finále.

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud