15. května 2015 • 11:54

EURO do 17 let očima trenéra Černého: Měli jsme na víc

Autor: Václav Černý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropský šampionát sedmnáctek v Bulharsku jsme opouštěli zklamaní. Všichni jsme cítili, že měli na víc. Abychom dosáhli na výraznější úspěch, tak za nejlepšími týmy stále zaostáváme v sebevědomí, dovednostech a tempu všech činností.



První zápas se Slovinskem jsme začali trochu nejistě, ale posledních 30 minut utkání jsme hráli velmi dobře a jen škoda, že jsme neproměnili některou z našich dalších šancí a skóre nebylo v náš prospěch výraznější.

V dalších zápasech nás čekali favorité skupiny Belgie a Německo. Zápas s Belgií hodnotím jako náš herně nejlepší výkon jara, bohužel však skončil výsledkem 0:3 v náš neprospěch.

První poločas se kluci soupeři vyrovnali ve všem, jen my jsme svoje příležitosti proměnit nedokázali. Soupeř měl dvě, z nichž jednu proměnil. Ve druhé půli jsme měli místy výraznou převahu, vytvořili si několik dobrých šancí, ale v koncovce nám opět chyběla kvalita. Z naší aktivní hry jsme vytěžili penaltu, kterou jsme neproměnili. Několik minut na to přišla chyba v rozehrávce, kterou hasil faulem až brankář Jedlička, který navíc dostal červenou kartu a soupeř, z penalty, zápas rozhodl.

S Německem jsme, hlavně psychicky, nezvládli začátek zápasu a toho velmi kvalitní soupeř dokázal chladnokrevně využít. Opět jsme mohli myslet na lepší výsledek, ale opět nás zradila naše největší bolest - neproměňování brankových příležitostí. Čelit individuální kvalitě hráčů Německa bylo však pro naše hráče velmi těžké.

Myslím, že už samotný postup mezi elitu je velkým úspěchem a důkazem, že tým měl slušnou kvalitu. Na výraznější úspěch však stále za nejlepšími týmy zaostáváme - v sebevědomí, dovednostech a tempu všech činností. Až na první poločas posledního zápasu jsme, jako tým, nepropadli herně a ani v některých individuálních činnostech.

Bohužel nám chyběla kvalita ve finální fázi, u některých hráčů psychická odolnost a nevyvarovali jsme se individuálních chyb, které jsou na této úrovni nemilosrdně potrestány. Hráči získali cenné zkušenosti do další kariéry a je jen na nich jak dobře s nimi naloží.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud