7. září 2016 • 10:20

Bitva supertalentů pro Rashforda! Dal hattrick, Ödegaard nebyl vidět

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický supertalent Marcus Rashford zabojoval o místo v reprezentaci tím nejlepším způsobem. V kvalifikačním utkání výběru do 21 let o EURO 2017 nastřílel Norsku hattrick a zcela zastínil hvězdičku, která hrála v dresu soupeře. Teprve 17letý Martin Ödegaard, který rozvíjí svůj talent v B týmu Realu Madrid, se musel svému protějšku sklonit. Útočník Manchesteru United ho jasně přestřílel.



Ačkoliv se 18letý Rashford ještě v červnu podíval s anglickou reprezentací na EURO do Francie, nový kouč Albionu Sam Allardyce dal ve své první nominaci přednost jiným. Namísto nadějného fotbalisty povolal Waynea Rooneyho, Jamieho Vardyho, Harryho Kanea či Daniela Sturridge.

A tak Rashfordových služeb využil trenér reprezentace do 21 let Gareth Southgate a mohl si mnout ruce. Mladý útočník Manchesteru United, který v nové sezoně nedostává tolik příležitostí a čeká na svoji šanci za Zlatanem Ibrahimovičem, se pořádně rozjel. Norům nasázel hattrick a byl hlavní hrdinou zápasu, kterému přihlížel i trenér anglického „áčka“ Sam Allardyce.

VIDEO: Sestřih Anglie U21 - Norsko U21 6:1

Do něho si rýpl bývalý reprezentant a aktuálně televizní expert Gary Lineker. „Zajímalo by mě, zda trenér bude natolik odvážný, aby upustil od hráčů, kterým dal šanci a oni zklamali,“ narážel 55letý internacionál na to, že Allardyce nevzal Rashorda do prvního týmu na úkor jiných.

Anglie však není jediným podobným případem. Ze seniorské reprezentace Norska vypadl zase ofenzivní záložník Realu Madrid Martin Ödegaard, který je mnohými odborníky považován za jeden z největších talentů na světě. Proti Anglii to však rozhodně nebyl jeho den.

Na stadionu v Colchesteru, kde seveřané inkasovali od domácích šest branek, nastoupil na hrotu, avšak nebyl vůbec vidět. Na plné čáře jej zastínil právě útočník United. Zatímco Rashford ze čtyř střeleckých pokusů docílil tří branek, Ödegaard se do zakončení dostal za celý zápas pouze jednou.

Anglie tak i díky brankám Rashforda jasně Norsko deklasovala 6:1 a pojistila si průběžnou první příčku v kvalifikační skupině o EURO 2017. Norové naopak musí bojovat alespoň o druhé místo, které by je poslalo do baráže.

Srovnání Rashford vs Ödegaard
Jméno: Marcus Rashford Martin Ödegaard
Góly: 3 0
Střely na branku: 4 1
Přihrávky: 23 58
Přenost přihrávek: 78,3 86,2
Vyhrané souboje: 4 6
Prohrané souboje: 5 4
Zdroj: Opta

První branka Rashforda proti Norsku
První branka Rashforda proti Norsku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud