29. července 2019 • 16:15

CEE Cup: Hraje se o umístění. Slavia ovládla bitvu o bronz proti Dinamu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mládežnický turnaj CEE Cup míří do finiše. Ještě před úterním finále mezi Spartou a Palmeiras se dnes bojuje o další umístění. Odpolední bitvu o bronz ovládli dorostenci Slavie, kteří si poradili s Dinamem Záhřeb 2:1. Oba české kluby v turnaji tak skončí na bedně. Už dopoledne si konečné 7. místo zajistil Besiktas, který porazil Burnley 1:0. Od 17 hodin se hraje duel o 5. místo mezi Šachtarem Doněck a Altinordu. Všechny zápasy můžete sledovat v PŘÍMÝCH PŘENOSECH na iSport.cz.



ZÁZNAM | o 3. místo: Slavia - Dinamo Záhřeb 2:1

Slavii se podařil vstup do utkání a rychle se dostala do vedení. V 10. minutě házela dlouhý aut, míč se odrazil k volnému Tomáši Rigovi, který jej pravačkou uklidil k pravé tyči. Dinamo poprvé zahrozilo z přímého kopu, ke kterému se postavil kapitán Edin Julardžija, ale jeho střelu brankář Christian Fülop bezproblémů chytil.

Do další šance se dostal chorvatský tým, když levý obránce Roko Jurišić odcentroval od levé lajny, míč si našel Niko Janković, který však mířil těsně nad branku. Chvíli před pauzou se odrazil míč na vápně k Ivanu Kukrikovi, jež však zamířil špatně a bránu netrefil. Zanedlouho muselo Dinamo střídat, neb se v souboji zranil Fran Tomek, nemohl pokračovat a nahradil jej Domagoj Stranput.

Do druhé půle vstoupilo aktivněji Dinamo, které si vypracovalo dvě velké šance, v obou ale Slavii podržel Fülop. Poté ale převzala iniciativu Slavia a i ona se dostala do dvou příležitostí. Nejprve se zjevil v malém vápně osamocený Toula, jemuž ale zakončení nevyšlo.

Chvíli na to se po akci Matyse dostal míč k Rigovi, jehož střela nadělala brankáři problémy, ale obrana další nebezpečí zažehnala. Po hodině hry se dostalo Dinamo do protiútoku, na konci akce byl Dominik Rešetar, který ale míč trefil špatně a Fülop nemusel zasahovat. V 68. minutě potrestala Slavia Dinamo podruhé.

Šubert obešel dva protihráče, navedl si míč na levačku a střelou k pravé tyči nedal brankáři šanci. V nastavení ještě rozhodčí zapískal penaltu pro Dinamo, ke které se postavil Juladržija a bezpečně proměnil. Byla to však jen kosmetická změna, protože ihned poté rozhodčí Alexander Perkin utkání ukončil. Slavia tak porazila pravidelného účastníka mládežnické Ligy mistrů a získala na CEE Cupu bronzové medaile.

ZÁZNAM | o 7. místo: Besiktas - Burnley 1:0

V pondělí dopoledne se na Strahově utkali v zápase o 7. místo Besiktas s Burnley. Oba týmy skončily ve svých skupinách na posledním 4. místě a toužily si tak částečně napravit reputaci. Utkání rozhodla jediná branka, kterou zaznamenal Almos Kaan Kalafat po Gülayově centru.

Po 18 minutách hry se dostal ke střele z hranice pokutového území Yusuf Kiziltas, ale jeho pokus byl zblokován na roh. První branka zápasu padla o chvíli později, když si na Gülayův centr z levé strany naběhl Almos Kaan Kalafat a z malého vápna míč zkušeně uklidil za Lewise Thomase v brance Burnley. Po půl hodině hry se dostal do dobré pozice kapitán Turků Anil Gonderic, ale jeho pokus mířil těsně vedle levé tyče. Více už se toho v prvním poločase nestalo a Besiktas šel do kabin s jednogólovým náskokem.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první, když se hra odehrávala povětšinou ve středu hřiště a oba týmy doplácely na špatnou předfinální fázi. Burnley mělo šanci na vyrovnání, když se k přímému kopu z dobré pozice postavil Ben Woods, jenže jeho střela skončila pouze v rukavicích brankáře Kursunoglua. Po hodině hry mohl Besiktas navýšit svůj náskok, když obránce Burnley Pruti hlavičkoval nepřesvědčivě dozadu, kam si zaběhl útočník Kalafat, ale brankář Thomas jeho pokus vyrazil.

V další příležitosti se objevil po rohu Cenk Kusku, který si naběhl na přední tyč. Jeho střela však mířila těsně nad branku anglického týmu. V 72. minutě vystihl střídající Emirhan Tak rozehrávku Burnley, navedl si míč na pravačku a Thomas opět ukázal své kvality, když jeho pokus lapil. Besiktas vyhrál 1:0 a připsal si tak druhou výhru na turnaji a zajistil si 7. místo. Burnley naopak vybojovalo ze čtyř zápasů pouze jednu remízu a na turnaji končí na posledním 8. místě.

Šachtar se radoval po penaltách

Do souboje o páté místo se dostal Šachtar Doněck a Altinordu. V prvním poločase dominoval ukrajinský tým, ve druhém naopak jeho turecký soupeř. Utkání dospělo do penaltového rozstřelu, ve kterém ukázal pevnější nervy Šachtar a zvítězil.

Do předposledního zápasu celého turnaje nastoupil Šachar Doněck proti tureckému Altinordu. Do první šance se dostal v 9. minutě Georgij Sudakov, ale mířil z dobré pozice vysoko nad. O minutu později už ale Sudakov obranu Altinordu potrestal. Denys Svitiukha vedl míč středem, počkal si na Sudakovův náběh, ukrajinský záložník si míč výborně převzal do pohybu a levačkou poslal míč k pravé tyči Dagliho brány.

Po půl hodině se opět dostal do dobré příležitosti aktivní Sudakov, proti kterému ale výborně vyběhl brankář Mertcan Dagli a nedovolil Sudakovovi přidat druhou branku. Ve 35. minutě navýšil vedení Šachtaru Artem Veklenko, který obešel Furkana Metina a pravačkou nádherně vymetl levou šibenici.  Na samém konci poločasu se opět málem prosadil Sudakov, jenže jeho střela mířila těsně vedle levé tyče. O pár sekund později to zkoušel Veklenko, ale jeho výbornou pokus hezky vyrazil Mertcan Dagli mimo tři tyče a do kabin tak šly oba týmy za stavu 2:0 pro ukrajinský tým.

Altinordu ve druhém poločase na nic nečekalo a hnalo se do útoku. Za tuto snahu bylo odměněno, když Mustafa Kafa nádhernou příhravkou za obranu vybídl Tunahana Öztürka ke skórování a ten se nemýlil. O pár minut později bylo vyrovnáno. Huseyin Solakli utekl po levém křídle, nacentroval na Alihana Senturka, který míč uklidil k pravé tyči. Šacharu došly ve druhém poločase síly a už nebyl tak aktivní jako v poločase prvním. To hrálo do karet Altinordu, které se tak rázem dostalo do hry a mělo i šance na vítězství. Ty však nevyužilo a utkání se rozhodlo v penaltovém rozstřelu. Penalty vyzněly lépe pro Šachtar, když Altinordu v pěti sériích třikrát neuspělo a Šachtar naopak tři penalty proměnil. Ukrajinský tým tak díky dnešní výhře skončil na CEE Cupu na pátém místě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud