Premium
26. července 2019 • 19:05

Z Bohemky talentem ve Spartě. V čem Karabec vyniká mezi staršími?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jmenuje se Adam Karabec, je mu teprve šestnáct let, přesto už kope za sparťanskou devatenáctku. A co víc, se staršími parťáky výkonnostně drží krok. Extrémně talentovaný středopolař, jenž se na Strahov přesunul loni v létě a rovnou s klubem podepsal profesionální kontrakt, září na probíhajícím turnaji CEE Cup. Pokud udrží nastolený trend, může brzy následovat cestu Adama Hložka či Václava Drchala, kteří z akademie proskočili až do prvního týmu Letenských. V placené části článku najdete mimo jiné i přehled dalších velkých talentů ze Sparty a Slavie.



Stačí jeden dotek s míčem a hned bezpečně víte, že v tomhle klukovi něco je. Adam Karabec je fotbalista v ryzím slova smyslu. Kreativní, technický, šikovný s balonem. Ten ho poslouchá téměř na slovo.

Své schopnosti dokonale demonstroval ve středečním úvodním duelu CEE Cupu, když se podílel na výhře sparťanské devatenáctky 2:1 nad stejně starým výběrem Besiktase. V pátek už se do statistik nezapsal, porážku 1:2 se Šachtarem neodvrátil. Přesto znovu patřil mezi nejvýraznější hráče v rudém.

„Adam má výborný herní přehled, dokáže dobře číst a předvídat jednotlivé situace. Navíc disponuje vysokou úrovní individuálních dovedností,“ vykládá na adresu svého svěřence kouč strahovské devatenáctky Jan Kopáňko.

Že má ve vínku talentu vrchovatě, to se o Karabcovi vědělo už loni v létě, když přestupoval z Bohemians. Vedení Sparty proto neváhalo a okamžitě s plavovlasým středopolařem uzavřelo profesionální smlouvu. Jestliže panovaly určité pochybnosti, jak mladý hráč zvládne přesun na vyšší výkonnostní level, on je okamžitě rozptýlil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud