11. listopadu 2021 • 21:50

Anglie - Česko 3:1. První prohra kvalifikace, Karabec proměnil penaltu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let prohráli v Burnley s Anglií 1:3 a v pátém duelu kvalifikace o mistrovství Evropy 2023 poprvé nebodovali. „Lvíčata" prohrávala po půlhodině hry 0:3 po vlastní brance Martina Vitíka a trefách Anthonyho Gordona a Folarina Baloguny. Do konce úvodní dějství snížil z penalty Adam Karabec.



Výběr trenéra Jana Suchopárka zůstal ve skupině G na prvním místě o dva body před Anglií, která odehrála o zápas méně. V úterý se Češi představí ve Slovinsku. Skupinu doplňují Albánie, Kosovo a Andorra. Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské země Rumunsko a Gruzie.

Anglii se povedl začátek a ve čtvrté minutě se ujala vedení, když Gordonovu střelu z hranice vápna usměrnil stoper Vitík do protipohybu gólmana Kováře.

O sedm minut později přidali domácí další branku. Balogun vystihl Gabrielovu přihrávku, nahrál Gallagherovi, jehož ránu Kovář vyrazil pouze před zakončujícího Gordona.

Fotbalisté Anglie se radují ze vstřelené branky do sítě českého národního týmu
Fotbalisté Anglie se radují ze vstřelené branky do sítě českého národního týmu

S Palmerovou střelou zpoza šestnáctky si český brankář v 27. minutě poradil, ale o chvíli později znovu inkasoval. Ramsey sebral Čvančarovi míč a našel Baloguna, který se z vápna nemýlil. Domácí byli při chuti, Baloguna ale při další střele Kováře nepřekonal.

V 39. minutě Karabce při snaze o kličku nedovoleně zastavil Thomas a italský rozhodčí Fabbri odpískal pokutový kop, z něhož sám faulovaný hráč skóroval.

Rovněž po změně stran hrozili především Angličané, skóre se však už nezměnilo. Neprosadili se Balogun, Gordon, Palmer ani Ramsey. V závěru mohl vstřelit kontaktní gól střídající Kohút, jenže zamířil vedle.

Góly

Domácí: 4. Vitík (vl.), 11. Gordon, 30. Balogun

Hosté: 40. Karabec

Sestavy

Domácí: Bursik – Aarons, Guehi (C), Harwood-Bellis, Thomas – Skipp, Ramsey, Gallagher (89. Cresswell) – Gordon, Balogun (77. Gibbs-White), Palmer (73. Gomes)

Hosté: Kovář – Gabriel, Vitík (88. Hranáč), Knapík, Fukala (46. Jurásek) – Kaloč (C), Žambůrek – Karabec (73. Kohút), Čvančara (34. Červ), Šulc – Sejk (72. Koubek)

Karty

Domácí: Aarons

Hosté: Kaloč, Gabriel, Koubek

Rozhodčí

Fabbri – Tegoni, Bresmes (ITA)

Stadion

Turf Moor, Burnley (ENG)

 

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud