17. října 2023 • 20:00

Česko - Dánsko 0:0. K další ztrátě lvíčat přispělo i vyloučení Juráska

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace do jednadvaceti let remizovala ve třetím kvalifikačním zápase skupiny I o postup na EURO 2025 s Dánskem 0:0. Utkání hrubě ovlivnilo zbytečné vyloučení Matěje Juráska z 38. minuty. Lvíčata i přes početní nevýhodu na ofenzivu nezapomněla, ke vstřelení branky však jejich snaha nevedla. Po remíze s Walesem a prohře na Islandu mají tak na svém kontě pouze dva body a v tabulce jsou předposlední, boj o postup bude ještě velmi těžký.



Svěřenci trenéra Jana Suchopárka si kvůli další bodové ztrátě zkomplikovali situaci ve skupině I, kde jsou předposlední. Na Wales a Dánsko ztrácejí tři body a na vedoucí Island dokonce čtyři, ostrovní celek navíc odehrál o utkání méně. Skupinu doplňuje Litva.

Jednadvacítka v úvodních dvou zápasech prohrála před měsícem na Islandu 1:2 a v pátek doma remizovala s Walesem 1:1. V obou případech přišla o body gólem v nastavení.

V dnešním utkání, na němž byl i dánský trenér Sparty Priske, si ve 13. minutě první velkou šanci vypracovali hosté. Sörensen využil mezery v domácí obraně a přihrál Kvistgaardenovi, který však v ideální pozici zakončil vedle. Na druhé straně Kabongo po rychlém brejku vypálil nad. Vydra poté přihrál do šestnáctky Sejkovi, jenže kapitán „Lvíčat“ v jasné příležitosti přestřelil.

V 38. minutě uviděl Jurásek druhou žlutou kartu v utkání, čímž oslabil svůj tým. Navzdory početní nevýhodě se do zakončení dostal Kabongo, jehož ránu gólman Jörgensen vyrazil na roh. V závěru úvodního dějství mohl přesilovku Seveřanů zužitkovat Chukwuani, střelu z šestnáctky však vyslal nad břevno.

Krátce po změně stran střelu aktivního Kabonga ve vápně zblokovala obrana hostů. Dánové měli územní převahu, největší šanci si ale vypracovali až v 85. minutě, kdy střídající Ross krátce po příchodu na hřiště hlavičkoval nad.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

Vstoupit do diskuse
29

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud