9. září 2008 • 04:00

Svěřence motivuje v posteli!

Autor: pj
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co dělat, když má fotbalista problém? Lehnout si k němu do postele! A to není žádný vtip. Takové metody na utužení morálky týmu používá trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič.



Kouč s náušnicí v uchu se ke svým zvykům přiznal v nevinném rozhovoru pro britský list The Sun. Nejprve začal hájením svého názoru, že kouč národního týmu musí se svými svěřenci neustále komunikovat, a posléze prozradil, jaké metody pro udržení dobré morálky využívá.

„Občas si lehnu do postele k mým hráčům,“ prozradil neobvyklé praktiky svým kolegům z trenérské branže. „Když vidím, že Čorluka a Modrič mají problém, půjdu na pokoj a lehnu si k nim. Pak si povídáme 10 minut.“

V kvalifikaci na evropský šampionát tyto metody Biličovi vyšly náramně. Skupinu vyhrál a zasloužil se o to, že anglická reprezentace na EURO 2008 chyběla.

Zopakuje stejný úspěch také v kvalifikační skupině mistrovství světa? „Očekávám, že budeme první. Předpokládal jsem to před dvěma lety a nyní stejně tak,“ říká sebevědomý kouč.

Nebojí se ani Anglie, která chce Chorvatsku vrátit prohru i s úroky. Bilič totiž na svého středečního soka našel recept. „Anglie nemůže hrát dobře, protože hrají předvídatelný fotbal. Nevím proč. Ale věděl bych to, pokud bych s nimi trénoval a mluvil,“ dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud