6. října 2008 • 15:55

Sobotní zápas Česka bude pískat Stark

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní zápas českých fotbalistů v Polsku v kvalifikaci mistrovství světa bude řídit německý rozhodčí Wolfgang Stark. Devětatřicetiletý sudí má se zápasy českých týmů bohaté zkušenosti, pískal jich už pět.



Poprvé před osmi lety Stark ještě jako nováček na mezinárodní scéně rozhodoval duel čtvrtého kola Poháru Intertoto mezi Blšany a Olomoucí, v němž Hanáci remizovali 0:0 a postoupili do finále.

Bankovní úředník z Landshutu byl o dva roky později také u toho, když Sparta v Lize mistrů vyhrála 2:0 v Portu a česká reprezentace rok nato v přípravném utkání v Paříži porazila Francii stejným poměrem.

Potom už zkušený arbitr Stark českému fotbalu tolik štěstí nepřinesl a platilo to hlavně pro sparťany. Když byl německý sudí na hřišti, podlehli v sezoně 2004/2005 0:1 Fenerbahce Istanbul, rok poté znovu na Letné nestačili na Arsenal, jehož výhru 2:0 zařídil tehdejší rekonvalescent Thierry Henry.

Druhý říjnový kvalifikační zápas českého celku proti Slovinsku v Teplicích odpíská Angličan Martin Atkinson. Osmatřicetiletý policista z Leedsu, který začal pískat už v šestnácti letech, se potkal s českým fotbalem zatím dvakrát. Pokaždé to bylo v závěru loňského roku.

V listopadu rozhodoval duel kvalifikace jednadvacítek, v němž mladí Češi remizovali v Jablonci 1:1 s Tureckem. O tři týdny později byl na trávníku, když Sparta prohrála v Poháru UEFA v Leverkusenu 0:1 a tím zhasla její šance na postup ze skupiny.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud