14. října 2008 • 09:47

Proti Slovinsku bude pískat nováček Ligy mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřetí ve své kariéře bude řídit zápas českých fotbalistů anglický sudí Martin Atkinson. Byl totiž nominován na středeční kvalifikační souboj mezi Českem a Slovinskem.



Poprvé se policejní důstojník z Wakefieldu představil na českém území loni v listopadu, kdy řídil jabloneckou kvalifikaci jednadvacítek s Tureckem (1:1), krátce poté rozhodoval duel Leverkusen - Sparta (1:0) v Poháru UEFA.

Sedmatřicetiletý sudí se věnuje řízení od útlého mládí, poprvé rozhodoval fotbalový zápas už v šestnácti letech. V anglické Premier League začínal jako asistent, od roku 2005 ve stejné soutěži působí jako hlavní sudí.

O rok později se dostal na listinu mezinárodních rozhodčích FIFA, letos už má za sebou osm soutěžních zápasů včetně nedávného utkání Ligy mistrů mezi BATE Borisov a Juventusem Turín (2:2), které pro něj bylo premiérou v prestižní soutěži. Na hřišti se tehdy potkal také se Zdeňkem Grygerou.

Atkinsonovými asistenty budou Richard West a David Richardson, roli čtvrtého sudího bude na Stínadlech plnit Howard Webb. Jako delegáti dorazí do Teplic Gerhard Kapl z Rakouska a Hans Reugwart z Nizozemska.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud