Jiří Fejgl
31. března 2009 • 12:50

Rada prohraje... a přijde Franz!

Autor: Jiří Fejgl, Ondřej Michálek, Blesk
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Nepříliš akční výkonný výbor fotbalového svazu chystá nečekaný převrat: Podle ověřených zpráv Blesku jakýkoliv jiný výsledek než vítězství nad Slovenskem setne trenéra Petra Radu. Nahradit ho má František Straka!



Zoufalé výkony reprezentace a stále vzdálenější cíl, totiž postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice, který by fotbalovému svazu přinesl kolem čtvrt miliardy korun.

Především zmíněná částka je pádný důvod, který činovníky rozhýbal navzdory blížící se valné hromadě a současnému bezvládí na ČMFS.

„Odvolání Rady by výkonným výborem v případě dalšího neúspěchu prošlo. Kandidáti na jeho místo by byli dva: Ivan Hašek a František Straka. Zatímco první jmenovaný by to odmítl, pro Straku by ta situace byla jako dělaná,“ tvrdí zdroj Blesku z výkonného výboru.

Je fakt, že i Strakovi odpůrci mu přiznávají mimořádnou schopnost motivovat tým ve chvíli, kdy jde o vše. Právě taková situace by po remíze nebo dokonce prohře se Slováky nastala.

Zoufalý Petr Rada
Zoufalý Petr Rada

A postupová šance by přitom byla stále živá, přinejmenším druhé místo (a tedy baráž o MS) by bylo stále na dosah.

František Straka nebyl informací vůbec zaskočen. „Jsem tady a jsem připravenej. Bez jakékoliv diskuze, reprezentace je obrovskou ctí a šel bych do toho s odhodláním! Kdykoliv. Ale nechme toho,“ řekl a uťal další dotazy na toto téma.

Naproti tomu Hašek, který by nejspíš byl schopen získat větší podporu, po tak »horké židli« asi neskočí. Navíc by se tím dopředu diskvalifi koval z boje o předsedu svazu.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud