3. června 2010 • 16:44

Mám 23 divokých šelem a Boha, tvrdí Maradona

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diego Maradona věří, že Argentina na blížícím se mistrovství světa v Jižní Africe všechny překvapí a bude úspěšná. V týmu prý má třiadvacet divokých koček, kteří jsou připraveny na hřišti nechat svou kůži.



Slavící Diego MaradonaFoto ČTK/AP

Argentina neprošla kvalifikací tak hladce, jak se očekávalo. Diego Maradona byl často kritizován za neobvyklé trenérské metody. Přesto jsou Jihoameričané připraveni poprvé od roku 1986 ovládnout svět.

49letý kouč své hráče přirovnává k hladovým zvířatům a varuje soupeře, aby se měli na pozoru. „Mám zde třiadvacet divokých šelem, které jsou připraveny nechat na hřišti svou kůži,“ řekl Maradona.

„Argentinci mohou být v klidu. Aby naši soupeři tento tým porazili, musí vyložit všechny trumfy na stůl, nebo – jak se říká u nás – dát maso na gril,“ prohlásil trenér, jenž své svěřence povede ve skupině B proti Nigérii, Jižní Koreji a Řecku.

Argentina naposledy porazila Kanadu 5:0 a Maradona vítězství na slabším soupeřem zveličil slovy: „Byla to úžasná generálka, třeba Španělsko porazilo Saúdskou Arábii jen 3:2.“

Všechny výhry, byť nad fotbalovým trpaslíkem, dodávají Maradonovi spoustu sebevědomí, díky kterému je přesvědčen, že 11. července pozvedne pohár nad hlavu. „Jsem si naprosto jistý, že s pomocí Boha odehrajeme parádní turnaj,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud