17. června 2010 • 15:19

Hattrick! Argentinec Higuaín sestřelil Korejce

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný Messi, Tevez nebo Di Maria. Argentinským hrdinou čtvrtečního odpoledne se stal útočník Gonzalo Higuaín, který prvním hattrickem na letošním mistrovství světa sestřelil Jižní Korejce. Argentina vyhrála 4:1.



Argentinci nastoupili s jednou vynucenou změnou v sestavě. Zápas musel oželet záložník Verón, kterému vystavilo stop drobnější svalové zranění, ale kouč Maradona nechtěl riskovat, že by se jeho stav zhoršil, a od začátku místo něj nasadil Maxiho Rodrígueze. Korejský trenér žádné zranění neřešil, přesto oproti prvnímu vítěznému souboji s Řeckem udělal nečekaně čtyři změny.

Kouč Huh Čung-mu totiž v souboji proti favoritovi celého šampionátu vsadil na defenzivu. Jeho plány ale vzaly velice rychle za své, když už v 16. minutě jihokorejský tým prohrával. Z trestného kopu nacentroval do vápna Messi, Demichelis nedoskočil, ale od nohy překvapeného Pak Čchu-jonga se míč odrazil za zády bezmocného gólmana Čung Song-rjonga.

Jihoameričané měli od té doby zápas jasně pod kontrolou. V 33. minutě po centru Maxiho Rodrígueze prodloužil míč Burdisso, který vystřídal zraněného Samuela, a střelec Realu Madrid Higuaín dal při svém osmém reprezentačním startu třetí branku.

Když se už oba celky pomalu chystaly do kabin, udeřili nečekaně Korejci. Demichelis nezaregistroval za svými zády I Čong-jonga, který jej v nastaveném čase obral o míč a zápas zdramatizoval. Jihokorejci, povzbuzení gólem, hráli po přestávce odvážněji než v prvním poločase, ale nebezpečnější byl dál soupeř.

Tévez ani Higuaín však ve slibných šancích proti brankáři Čung Song-rjongovi neuspěli. Proti rychlým Korejcům dostal druhou žlutou na šampionátu Gutiérrez a v posledním utkání ve skupině bude chybět. Velkou šanci na vyrovnání odmítl v 58. minutě Jom Ki-hun, po kombinační akci vypálil jen do boční sítě.

Korejci hru ve snaze o vyrovnání ještě více otevřeli, ale to byla voda na mlýn Argentiny. Messi se vřítil před branku, první střelu brankář vyrazil, druhá skončila na tyči a pohotový Higuaín neměl před prázdnou brankou problém dopravit míč do sítě. A za pět minut završil argentinský střelec hattrick, když stál na konci kombinační akce Messiho s Agüerem.

Argentina - Jižní Korea 4:1 (2:1)
Branky: 17. vlastní Sung Yong, 33., 77. a 80. Higuaín - 45. Chung Yong.
Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.).
ŽK: Gutiérrez, Mascherano - Jom Ki-hun, I Čong-jong.
Diváci: 80.000.

Argentina: Romero - Gutiérrez, Demichelis, Samuel (23. Burdisso), Heinze - Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María - Messi, Higuaín (82. Bolatti), Tévez (75. Agüero).

Korea: Čung Song-rjong - O Pum-sok, I Čong-jong, Čo Jong-hjong, I Jong-pchjo - Ki Song-jung (46. Kim Nam-il), Kim Čong-u - I Čong-jong, Pak Či-song, Jom Ki-hun - Pak Čchu-jong (82. I Tong-kuk).

Diego Maradona v zápase proti Korejcům
Diego Maradona v zápase proti Korejcům

Branka: 33., 76. a 81. Higuaín, 16. vlastní Pak Čchu-jong - 45.+1 I Čong-jong. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.). ŽK: Gutiérrez, Mascherano - Jom Ki-hun, I Čong-jong. Diváci: 80.000. Sestavy: Argentina: Romero - Gutiérrez, Demichelis, Samuel (23. Burdisso), Heinze - Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María - Messi, Higuaín (82. Bolatti), Tévez (75. Agüero). Trenér: Maradona. Korea: Čung Song-rjong - O Pum-sok, I Čong-jong, Čo Jong-hjong, I Jong-pchjo - Ki Song-jung (46. Kim Nam-il), Kim Čong-u - I Čong-jong, Pak Či-song, Jom Ki-hun - Pak Čchu-jong (82. I Tong-kuk). Trenér: Huh Čung-mu.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud