18. června 2010 • 11:42

Chytat bude James. Green chyboval i při tréninku

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec spekulacím. V anglické brance dnes proti Alžírsku opravdu nastoupí David James, který nahradí Roberta Greena. Druhý z nich udělal v úvodním utkání s USA obrovskou chybu, kvůli které tým přišel o výhru. Když se mu to samé povedlo i při čtvrtečním tréninku, bylo o jeho osudu jasno.



Fanoušci o tom debatovali skoro týden. Kdo bude za Anglii chytat v jejím druhém utkání na šampionátu? Green, který se v prvním zápase dopustil tak hrozivé minely, nebo zkušenější James? Nebo snad birminghamský zelenáč Joe Hart, jenž při trénincích vypadal ze všech tří nejjistěji?

VIDEO Greenovy chyby proti USA:

Neuvěřitelná chyba Roberta Greena
Video se připravuje ...

Anglický kouč Fabio Capello před novináři lavíroval, rozhodnutí nechával na poslední chvíli. Až přišlo páteční dopoledne.

A Capello dal vědět: „Chytat bude James.“ Novinka vyšla najevo těsně poté, co sázková kancelář William Hill stáhla v této věci všechny své kurzy.

Gólman Green prožil hodně smolný moment.Foto Reu

Trenér chtěl podle všeho původně vsadit na mladšího Greena. Byl spokojený s tím, jak si brankář West Hamu poradil s psychicky těžkou situací, jak se oklepal. Jenže na anglických obráncích bylo prý poznat, že by za sebou viděli raději Jamese. A to nebyl zdaleka jediný důvod.

Podle anglických novinářů se navíc Green při čtvrtečním tréninku dopustil velmi podobné chyby jako proti USA. Tehdy se měl Capello defintivině rozhodnout - do brány půjde opora Portsmouthu. Utkání jeho celku proti Alžírsku začíná dnes od 20:30.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud