19. června 2010 • 13:00

Další skandál Francie. Anelka nadával trenérovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedený zápas francouzských fotbalistů na mistrovství světa s Mexikem má skandální dohru. Sportovní deník L'Equipe přinesl informaci, že o poločase se trenér Raymond Domenech pohádal s útočníkem Nicolasem Anelkou, který trenéra údajně vulgárně urážel.



Viceprezident francouzské federace Christian Teinturier řekl, že pokud Anelkovo provinění potvrdí, musí být z týmu vyřazen. "Jestli je to pravda, tak nemá na mistrovství světa co dělat," uvedl Teinturier v rozhovoru pro rozhlas France Info.

K incidentu mělo dojít poté, co Domenech o pauze chtěl po Anelkovi, aby změnil svou hru. Útočník Chelsea však i vzhledem ke zklamání z nepovedené první půle trenérovu kritiku neakceptoval a použil vulgární slovník. "S... na tebe, ty zk...synu," cituje Anelku L'Équipe.

Domenech si podobné chování nenechal líbit. "Tak jdeš ze hřiště," zakřičel údajně na Anelku. "Jak chceš," kontroval útočník, kterého do druhé půle nahradil André-Pierre Gignac.

Francie zápas s Mexikem prohrála 0:2 a po úvodní remíze s Uruguayí je na pokraji vyřazení. To nemusí odvrátit ani případná výhra v závěrečném utkání s JAR.
Ještě tak zesílil tlak na trenéra Domenecha, který je již dlouho kritizován francouzskou veřejností i odborníky. S jeho rozhodnutími například nesouhlasil ani Zinédine Zidane.

Nesouhlas vzbudil i přesun Francka Ribéryho z kraje zálohy do středu pro zápas Mexikem. Anelka tak podle odborníků neměl na hrotu útoku dostatek centrů a vůbec se neprosadil. "Nesouhlasím s tím. Ve středu zálohy měl hrát Gourcuff a Ribéry na kraji," mínil Zidane.


Pro Anelku to byl sedmý zápas za sebou, co vyšel v reprezentaci střelecky naprázdno. Naposledy se trefil v listopadu při prvním utkání baráže o MS s Irskem. Pro ostřejší slovo nikdo nejde daleko. Hádal se s trenéry Arsenalu i pařížského St. Germain, v Realu Madrid stávkoval a napadl novináře, šéf Fenerbahce skončil po hádce s ním v nemocnici s infarktem. Bývalý francouzský trenér Jacques Santini ho za prohřešky vyřadil z reprezentace, v níž chyběl déle než tři roky.

Problém měl v minulosti také s Domenechem, který ho nezařadil do kádru pro MS 2006.

Podle médií však nejde o jediný problém ve francouzském týmu. Napjatá atmosféra panuje také kolem Gourcuffa, který údajně není mezi hráči zrovna populární a často u večeře sedí sám. Naštvaný je i stoper William Gallas, který si dělal zálusk na kapitánskou pásku, která ale připadla Patrice Evrovi. Gallas odmítl po utkání s Mexikem mluvit s médii, dokonce měl na novináře udělat neslušné gesto.

Záložník Jeremy Toulalan spory v týmu nepotvrdil ani nevyvrátil. "Nemůžeme být všichni nejlepší kamarádi na světě. Je ale třeba, abychom se přes případné spory přenesli a chovali se jako profesionálové. Na hřiště se nemůže promítat nic z kabiny. Nelze přemýšlet nad tím, jestli nahraju tomu a tomu ne," prohlásila opora Lyonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud