23. června 2010 • 11:54

Anglie nastoupí celá v červeném. Věří v sílu dresů

Autor: ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická reprezentace v čele s Waynem Rooneym se dnes odpoledne v klíčové bitvě o postup ze skupiny F na mistrovství světa oblékne do červené. A věří, že právě celočervené dresy, které měli naposled před 40 lety, jim přinesou vytoužený postup.



Tým Albionu musí po dvou blamážích proti Slovinsku zabrat a konečně vyhrát. A právě netradiční kombinace rudých triček, trenýrek i štulpen jim k tomu má pomoci.



Angličané většinou svá venkovní utkání hrají v červených trikách, ale trenýrky mají bílé. Šéfové FIFA však pro dnešní zápas požadují tmavší barvy, a tak se Ostrované vrací do dresů, ve kterých naposledy hrál třeba kapitán mistrů světa Bobby Moore.

V takové kombinaci nastoupili Angličané pouze čtyřikrát a ani jednou neprohráli. Jednou jejich sílu okusila i reprezentace tehdejšího Československa, která v přátelském utkání Anglii podlehla 2:4.

David Beckham při rozcvičení s týmem naznačuje, jak budou fotbalisté vypadat.
David Beckham při rozcvičení s týmem naznačuje, jak budou fotbalisté vypadat.
"Když si hráči měli vybrat z tmavých kombinací, jasně dali přednost červeným trenýrkám před modrými. Nikdy jsme v nich neprohráli, tak doufáme, že to je dobré znamení," prohlásil podle deníku The Sun mluvčí anglického svazu.

Daily Mail pak poznamenává: "Hráči si to sami vyžádali a cokoliv, co je teď udělá šťastnými, je může před klíčovým zápasem nabudit."

Wayne Rooney se na MS trápí. Pomůže mu červený dres?Foto ČTK

Tomu se ovšem zase smějí v Americe. "Takže to, že v těch dresech vyhráli někdy před sto lety tři přátelské zápasy jim zaručí, že už nebudou kazit přihrávky, konečně trefí bránu, začnou se hýbat, budou mít a dodržovat nějakou taktiku a navíc je ochraní před revmatismem, černým kašlem a svrabem?" vysmívá se Angličanům třeba Richard Whittal na svém blogu na Yahoo.

Odpolední soupeř Anglie a zároveň lídr skupiny C ze Slovinska nastoupí v zelenobílé. Albion, který je se dvěma body na druhém místě potřebuje pro jistotu postupu zvítězit.

Postoupit může i v případě remízy, ale v tom případě by musela být remíza i v druhém utkání skupiny C mezi USA a Alžírskem a zároveň by Anglie musela vstřelit o tři branky více než USA.

Jak to celé dopadne můžete sledovat od 16:00 v online reportážích na deniksport.cz

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud