28. června 2010 • 11:24

I legendární Pelé je pro videorozhodčí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární Pelé se vyslovil pro zavedení brankových rozhodčích, aby se zamezilo chybám při posuzování sporných situací ve fotbalových zápasech. Řekl to v reakci na nejčerstvější kontroverzi, kterou vyvolal neuznaný gól Franka Lamparda v nedělním osmifinálovém duelu proti Německu.



"Myslím, že by to měl rozhodčí za brankou jednodušší posoudit takovou situaci. Viděl by lépe, zda míč přešel brankovou čáru, nebo ne," uvedl devětašedesátiletý trojnásobný mistr světa. Experiment s brankovými rozhodčími už se testoval mimo jiné při uplynulém ročníku Evropské ligy.

Pelé by však do fotbalu nezaváděl technologické novinky. "To je technický problém. Kdyby držel brankář míč pevně v rukou a přešel s ním za čáru, čip by to nezaregistroval," uvažoval Pelé.

Podobný trend chce zavést FIFA, jejíž generální sekretář Jerome Valcke v neděli prohlásil, že by brankoví rozhodčí mohli být zavedeni už pro MS 2014. V experimentech s videem a čipy se však podle všeho pokračovat nebude.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud