Pavel Janega
9. července 2010 • 19:12

BLOG: Hráli jsme finále MS, slavili Španělé

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prostě vyhrají Španělé. Jinak finále světového šampionátu dopadnout nemůže. Rozhodla o tom chobotnice Paul, český kocour Kulič i souboj v počítačové hře FIFA World Cup 2010 redaktora deniksport.cz s vyslancem společnosti EA Sports, která hru produkuje.



Španělsko tipuje za vítěze opravdu každý – sázkaři, bookmakeři, odborníci… Najdete málo lidí, kteří dávají větší šance Nizozemsku.

Osobně zůstávám v této bitvě neutrální, můj kůň již dávno vypadl, ale tým z Pyrenejského poloostrova vychází jako vítěz takřka každému.

Španělské vlajce přeje chobotnice, kocour i hra na platformě playstation 3, kterou jsem si vyzkoušel proti jednomu z nejlepších hráčů FIFA 2010 – Honzovi Pořízkovi, provozovatelovi specializovaného serveru fifa.cz.

„Je to sice dávno, ale v roce 2004 jsem byl v mistrovství republiky na 5. místě,“ řekl a okamžitě si u mě získal obrovský respekt. „Prohraju 0:5? 0:10?“ říkal jsem si. „To nevím, ale dostaneš kládu,“ povzbuzoval mě kolega.

Honza před velkolepou bitvou určil, že bude hrát za Nizozemsko, kterému titul pro mistra světa přeje, a jehož dres měl při hraní na sobě.

Pavel Janega Pavel JanegaFoto Barbora Reichová SPORT

Ačkoliv je Španělsko ve hře o něco lépe hodnocené, musel jsem si dát pozor na několik individualit jako je van Persie, Sneijder či Robben. „A právě Arjen porážku nedopustí,“ komentoval zahájení utkání můj soupeř.

Zápas nezačal, jak jsem si v nejčernějších myšlenkách představoval.

Ba naopak.

Podařily se mi vstřelit hned dvě branky! Nutno dodat, že padly s pořádným kusem štěstí. Každopádně jsem se nemusel cítit zahanben. Dodaly mi klid a sebevědomí.

Když jsem viděl, jak se Honza začíná více soustředit a zvyšovat tempo, zaměřil jsem se na obranu a rychlé protiútoky. Co z toho vzniklo? Další dva góly!

„Co se to tady děje!?“ smál se PR manažer EA Dušan Benža, který moje vítězství rozhodně nečekal. Vlastně ani já. Poločasový výsledek mě naprosto zaskočil.

Do druhé půle jsem šel s jasným cílem – vysoký náskok udržet. A to hlavně kvůli útočné taktice, kterou si Honza nastavil. Už mockrát se mi v minulosti podařilo, že jsem o pohodlné vedení přišel…

Nizozemsko nakonec vstřelilo pouze jednu branku, a tak se pohár po vítězství 4:1 přikřkl Španělům. „Je vidět, že Nizozemci mají ještě co zlepšovat. Ale doufám, že dáme příště odvetu. Takhle to nenechám,“ burcoval Honza. Odveta bude určitě. Už brzo.

A jak dopadne skutečné finále?

David Villa má důvod k radosti.
David Villa má důvod k radosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud