12. července 2010 • 20:14

Rozzlobený Sneijder: Konec finále byl skandál!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský fotbalista Wesley Sneijder se mohl stát prvním Evropanem v historii, který by v jednom roce vyhrál ligovou soutěž, domácí pohár, Ligu mistrů a světový šampionát.



Nakonec však životní sezonu čtvrtou trofejí nevyšperkoval. S "tulipány" padl v nedělním finále mistrovství světa proti Španělům 0:1 po prodloužení a po zápase neskrýval veliké zklamání.

"Těžko se mi teď přemýšlí. Prohráli jsme finále světového šampionátu a jsme strašně smutní. Možná nám časem dojde, čeho jsme dosáhli," prohlásil Sneijder.

V Jižní Africe toužil úspěšně zakončit mimořádně povedenou sezonu. V předchozích měsících už získal s Interem Milán ceněný treble - triumf v Serii A, italském poháru a Lize mistrů - a teď mohl svoji sbírku rozšířit o rekordní čtvrtou trofej.

"Tři tituly už jsem letos vyhrál, na čtvrtý jsem nedosáhl. Myslím, že je to škoda. Byli jsme blízko. Na druhou stranu můžeme být hrdí na to, co jsme tady dokázali," mínil šestadvacetiletý záložník.

Stejně jako ostatní spoluhráči nešetřil kritikou na adresu anglického sudího Howarda Webba, který udělil ve finále rekordních třináct žlutých a jednu červenou kartu, ale minimálně další čtyři vyloučení přehlédl.

Sneijderovi se nelíbilo, že osmatřicetiletý arbitr nevyloučil autora jediné branky Andrése Iniestu za předešlý úder na záložníka Marka van Bommela. Nejvíc ho však rozzlobilo, když v závěru prodloužení trefil z přímého kopu zeď, míč se odrazil za branku, ale Webb k překvapení všech rohový kop nenařídil a soupeř z protiútoku rozhodl.

"Nejdříve se míč dotkl zdi a poté ještě brankáře Casillase. Je skandální, že musí finále končit tímto způsobem. Byl to jasný roh," rozčiloval se Sneijder.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud