2. července 2018 • 17:50

Brazílie - Mexiko 2:0. Neymar a Firmino vystřelili postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brazílie posedmé za sebou postoupili do čtvrtfinále mistrovství světa, Mexiko porazili zásluhou Neymara a střídajícího Roberta Firmina 2:0. S mexickou reprezentací tak ani v jednom z pěti duelů na šampionátech neprohráli a ani neinkasovali. Ve čtvrtfinále se Brazilci utkají s Belgií, která porazila Japonsko 3:2.



Mexiko na posledních sedmi MS vždy skončilo v osmifinále. Jeho kapitán Rafael Márquez se stal prvním hráčem v historii, který zasáhl na pěti MS do vyřazovací fáze. Nastoupil uprostřed záložní trojice a odehrál první poločas. Vykartovaného Morena nahradil na stoperu Ayala.

Brazilský kouč Tite udělal jedinou změnu v sestavě oproti závěrečnému duelu v základní skupině se Srbskem (2:0). Zraněného Marcela podle očekávání na levé straně obrany nahradil Filipe Luís.

První dějství by se dalo rozdělit na dvě odlišné poloviny. V té první bylo aktivnější Mexiko, pokusy Lozana či Herrery však byly zblokované a svěřenci trenéra Osoria z tlaku nevytěžili ani střelu na branku. Od 25. minuty se osmělila Brazílie a Mexičany držel zejména gólman Ochoa. Poradil si po Neymarově průniku i při pokusu Gabriela Jesuse.

V druhém poločase musel vlasatý gólman ihned zasáhnout proti Coutinhově ráně, na druhé straně mířil Gallardo nad. V 51. minutě už ale téměř 42 tisíc diváků v Samaře vidělo úvodní branku.

Neymar patičkou přihrál Willianovi, ten se s míčem prosmýkl do vápna a poslal jej před branku zpět brazilské hvězdě, která zakončila do odkryté branky. Brazílie se 227. gólem stala nejproduktivnějším týmem historie MS, dosud se o prvenství dělila s Německem.

Ochoa následně ještě několikrát podržel Brazílii proti Paulinhovi či Willianovi, Neymarova tečovaná střela šla těsně vedle. V 61. minutě poslal Vela první střelu na brazilskou branku a Alisson se musel natáhnout. Guardadův pokus dvacet minut před koncem byl zblokovaný.

V 88. minutě "Kanárci" definitivně rozhodli o postupu. Po chybě Mexičanů v rozehrávce dostal od Fernandinha dobrý pas Neymar, míč posunul před bránu a přestože jej Ochoa nohou tečoval, Firmino po chvíli na hřišti bez problémů zakončil.

Brazílie dosud odehrála 25 zápasů pod koučem Titem, 20 z nich vyhrála, čtyřikrát remizovala a jen jednou podlehla. V 19 navíc neinkasovala a ve zbylých šesti vždy jen jednu branku.

Góly

Domácí: 51. Neymar, 88. Firmino

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Fagner, Silva (C), Miranda, Luís – Paulinho (80. Fernandinho), Casemiro – Willian (90+1. Marquinhos), Coutinho (86. Firmino), Neymar – Jesus.

Hosté: Ochoa – E. Álvarez (55. J. dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo – H Herrera, R. Márquez (C) (46. Layún), Guardado – Vela, J. Hernández (60. Jiménez), Lozano.

Náhradníci

Domácí: Cássio, Ederson, Danilo, Geromel, Marcelo, Marquinhos, Augusto, Fernandinho, Fred, Firmino, Taison

Hosté: Corona, Talavera, Aquino, Corona, dos Santos, dos Santos, Gutiérrez, Layún, Fabián, Jiménez, Peralta

Karty

Domácí: Luís, Casemiro

Hosté: E. Álvarez, H Herrera, Salcedo, Guardado

Rozhodčí

Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (vš. Itálie)

Stadion

Samara Arena, Samara

Podívejte se na rozpis play off MS 2018

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud