16. července 2018 • 22:15

Francie v euforii! Mistry světa vítalo na Champs-Elysée tři sta tisíc lidí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paříž přivítala své mistry světa! Příjezd party trenéra Didiera Deschampse si nenechalo ujít na Champs-Elysée více než tři sta tisíc fanoušků. Francouzští fotbaloví reprezentanti, kteří se v neděli stali světovými šampiony si oslavy s fanoušky náramně užili, navíc obdrží nejvyšší státní vyznamenání. Řád čestné legie dostanou během několika měsíců, oznámila dnes agentura AFP s odvoláním na Elysejský palác.



"Nezměňte se," vyzval fotbalisty prezident Emmanuel Macron. "A nikdy nezapomeňte, odkud pocházíte," řekl v krátkém projevu. Celému týmu poděkoval za vítězství a za to, že naplnil Francouze hrdostí.

Přijetí v Elysejském paláci následovalo poté, co vítězný "modrý" tým bouřlivě uvítali fanoušci na hlavní pařížské třídě Champs-Elysée, kde na hráče čekal nadšený dav.

Letoun z Moskvy měl ale zpoždění, a tak si i novináři krátili čas třeba sledováním videa, jehož tvůrcům se podařilo do zápasů na ruských trávnících zakomponovat i populárního francouzského komika, známého také českým divákům, přestože Louis de Funes zemřel již před 35 lety.

Datum udělení vyznamenání, které vytvořil Napoleon Bonaparte a které se uděluje za mimořádné zásluhy ve všemožných oblastech včetně sportu, ještě nebylo stanoveno.

V Elysejském paláci čekala fotbalisty po uvítání na nádvoří schůzka s prezidentem a jeho chotí, jakož i slavnostní recepce v zahradách paláce. Na tu bylo pozváno skoro 3000 hostů, včetně medailistů z letošních zimních olympijských her či mladých ragbistů, rovněž ověnčených titulem mistrů světa.

Francie slaví titul mistrů světa!
Francie slaví titul mistrů světa!

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud