18. července 2018 • 14:30

Netrefí ani prázdnou bránu? Giroud nebyl smolařem, dočkal se omluvy

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl terčem posměchu fotbalového světa, vždyť za celý světový šampionát v Rusku nedal francouzský útočník Olivier Giroud jediný gól. Po finálovém souboji s Chorvatskem navíc internet obletělo krátké video, na němž si forvard Chelsea chtěl při zlatých oslavách alespoň symbolicky spravit chuť. Místo prázdné brány ale zdálky trefil jen tyč. Dřevák, smáli se někteří fanoušci. Francouzský deník Le Figaro teď však zjistil, že Giroud oním nešťastníkem nebyl a jednatřicetiletému útočníkovi se omluvil.



„Měl zkrátka gólovou smůlu, když to nejde, tak to nejde,“ napsal Le Figaro po finále na svém webu a přidal video, na kterém se jeden z Francouzů neúspěšně pokouší poslat míč do opuštěné brány.

Jak ale ukázal podrobnější pohled na nepříliš kvalitní záběr – smolařem nakonec není Giroud, nýbrž obránce Marseille Adil Rami. Ten hraje se sedmnáctkou na dresu, kterou novináři původně zaměnili za devítku bývalého hráče Arsenalu.

„Giroudovi se omlouváme. A navzdory nule na střeleckém kontě byl pro hru Francie důležitý svou agresivitou a schopností obětovat se v komplikovaném systému trenéra Deschampse, který jeho hlavní přednosti upozadil,“ podotkl deník Le Figaro v textu, kde celou věc uvádí na pravou míru.

Útočník Chelsea se na ruských stadionech dostal k třinácti střeleckým pokusům, radovat se však za 545 minut na hřišti ani jednou nemohl. Ve finále chorvatského brankáře Subašiče dokonce neohrozil vůbec.

I přesto měl po celý turnaj důvěru kouče Didiera Deschampse. Jen do úvodního zápasu s Austrálií naskočil v průběhu ze střídačky, od druhého utkání ve skupině už pokaždé začínal v jedenáctce vyvolených. A trenér nových šampionů jej po mistrovství chválil: „Pro tým byl navzdory gólové smůle nesmírně důležitý.“

Fotbal na MS byl úplně jiný než u klubů. Chyběl presink, říkají Hřebík a Hašek
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Francie ovládla mistrovství světa. Země oslavuje nové hrdiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud