Jonáš Bartoš
3. prosince 2022 • 10:00

Krutý program! Argentina i Austrálie se zlobí na FIFA: Nejsme roboti

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek nad ránem ještě probíhala argentinská tiskovka po vyčerpávajícím souboji s Polskem (2:0). Necelé tři dny po závěrečném duelu ve skupině světového šampionátu v Kataru jde Messiho parta znovu do akce. V sobotu večer vstupuje do osmifinále proti Austrálii, která měla jen o pár hodin odpočinku navíc. Zástupci obou táborů spílají FIFA, že dopustila takto vražedný program.



Turnaj v Kataru se láme do druhé, klíčové poloviny. Rozhodují detaily, jedním ze zásadních prvků, který rozhodne o světovém šampionovi, bude fyzická připravenost hráčů. Argentina s Austrálií jdou do prvního duelu v play off po ani ne třídenním odpočinku, což po výhře nad Polskem (2:0) rozčílilo trenéra Lionela Scaloniho.

„Hrát prakticky po dvou dnech je naprosté šílenství. Zvlášť, když jsme skončili první ve skupině, tomu vůbec nerozumím,“ kroutil hlavou Scaloni nad časovým rozvrhem turnaje. „Nejsou to pro nás ideální podmínky, ale pro každý tým je to stejné. Každopádně jsme skončili první a měli jsme mít delší odpočinek,“ pravil po postupu ze skupiny.

Argentinci končili zápas s Polskem ze středy na čtvrtek po půlnoci katarského času. V pátek večer jde Messiho parta do akce znovu. V podobné situaci jsou i Australané. Jejich středeční postupový zápas s Dánskem (1:0) skončil zhruba o čtyři hodiny dřív.

„FIFA by tohle měla zohledňovat. Nejsme roboti, ale obyčejní lidé,“ reagoval australský obránce Milos Degenek. „Potřebujeme čas na regeneraci, nejsme schopni hrát každý den. Musíme někdy odpočívat,“ dodal krajní bek.

Argentina vstupuje do vyřazovacích bojů v roli jednoho z favoritů na titul. Vypadnout proti Austrálii znamená blamáž, jakou Lionel Messi na svém posledním mistrovství nehodlá dopustit. Zvlášť, když proti Polsku předvedlo mužstvo naprosto precizní, dominantní výkon.

SESTŘIH: Polsko - Argentina 0:2. Obří drama na dálku, postupují oba
Video se připravuje ...

„Víme, jakým stylem a v jakém složení nastoupíme. Ale ještě po pátečním tréninku uvidíme, jak se budou hráči cítit,“ pravil trenér Scaloni na tiskové konferenci den před utkáním. Argentince trápí svalové zranění zkušeného křídelníka Ángela Di Maríi, jehož start zatím není jistý.

Naopak ve formě a připravený je pětatřicetiletý kapitán Lionel Messi. Proti Polsku zahodil penaltu, ve statistikách z utkání mu svítí nula gólů i asistencí. Nicméně předvedl výtečný výkon, jaký od největší hvězdy celá země očekává.

„Měl v zápase několik momentů, kdy si člověk řekl jen: Wow. Byl nejlepší na hřišti. Je to mimozemšťan, je prostě jiný, nikdo není jako on,“ chválil Messiho bývalý anglický stoper Rio Ferdinand v hodnocení pro britskou stanici BBC.

Proti Polsku odehrál svůj 22. zápas na mistrovství světa, o jeden překonal legendárního předchůdce Diega Maradonu. „Diego by ze mě měl obrovskou radost, vždycky mi prokazoval velkou náklonnost. Pokaždé byl šťastný, když se mi něco podobného podařilo,“ pravil sedminásobný držitel Zlatého míče.

Napodobí vzývaného krajana, který pro Argentinu vyhrál poslední mundial v roce 1986?

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud