19. května 2011 • 12:12

Maradona o svém nástupci: Musí být zfetovaný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární Diego Maradona se pustil do kritiky svého nástupce na lavičce argentinské fotbalové reprezentace Sergia Batisty. Trenér národního týmu totiž prohlásil, že na mistrovství Jižní Ameriky nevezme Carlose Téveze, protože útočníka Manchesteru City nepotřebuje.



"Musí být opilec nebo zfetovaný, když nechce povolat Téveze," citovala padesátiletého Maradonu agentura AP. "Neříkejte mi, že chce zkoušet někoho jiného. Jaké zkoušení by asi měl na mysli?" řekl.

"Co se v národním týmu děje, je strašné a nikdo to nekritizuje. Vrátili jsme se o tisíc let zpátky a mně je z toho špatně, protože respekt, který jsme si vydřeli, teď vyhazují z okna," uvedl.

Batista, který Maradonu nahradil po neúspěchu na loňském mistrovství světa, prohlásil, že Téveze nepotřebuje, protože na stejnou pozici má Lionela Messiho z Barcelony a Gonzala Higuaína z Realu Madrid.

Maradona objímá svůj klenot Lyonela Messiho.
Maradona objímá svůj klenot Lyonela Messiho.


"Každý má svůj osobitý styl, ale já bych Messiho jako středového útočníka nestavěl," řekl Maradona, který tento týden podepsal dvouletou smlouvu s klubem Al Wasl ze Spojených arabských emirátů.

Tévez Maradonovi za podporu poděkoval. "Miluji Diega a on miluje mě," uvedl s tím, že Batistovu rozhodnutí nerozumí. "Za národní tým bych umřel, ale asi je tady nějaký problém, o kterém nevím. Jestli je to kvůli formě, měli by mi zavolat a říct: Hele, Carlito, nemáš formu," prohlásil.

Kapitán Manchesteru City také popřel spekulace médií, podle kterých ho Batista v týmu nechce, protože má špatný vliv na Messiho. "Mám pocit, že proti mně akorát chtějí poštvat lidi. S Messim mám dobrý vztah. Je to nejlepší hráč planety. Takže je správné, že se vždycky bude všechno točit kolem něj," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud