3. srpna 2011 • 15:11

Hřebík vs. Bílek: Dva světy, které se diametrálně liší

Autor: iSport.cz, ar, mip, har
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba jsou reprezentačními trenéry. Michal Bílek má pod palcem národním A-tým, Jaroslav Hřebík výběr do devatenácti let. Jinak se jejich světy ovšem diametrálně liší. Posuďte sami.



TRENÉRSKÝ RUKOPIS
» Jaroslav Hřebík
970415:i_article:false:false:falseI kdyby se hráči převlékli do jiných dresů, poznáte, že je vede. Na hřišti uvidíte precizní a hodně vysoký presink, sprint do útoku, sprint do obrany. V taktice si hraje s detaily. I teď na mistrovství Evropy říkal přesně, v jakých prostorech půjde přečíslit soupeře, a ono to skutečně fungovalo.
Michal Bílek «
921558:i_article:true:true:trueZavřete oči a představte si fotbal, který hraje. Že nevíte? Nejste zdaleka sami. Většinou jsou patrné jen dvě věci: bránění od poloviny hřiště a sázka na to, že by se mohl vydařit směrem vpřed nějaký ten brejk.
NÁROČNOST NA HRÁČE
» Jaroslav Hřebík
970415:i_article:true:true:trueNa kondici i plnění předem daných taktických úkolů je pes. Kdo se nechce podřídit týmovým pravidlům, které vymezí, má smůlu. Ať jde o hvězdu nebo zelenáče. Přesvědčili se o tom třeba Lukáš Zelenka nebo Karel Poborský.
Michal Bílek «
921558:i_article:true:true:trueHráči si ho pochvalují pro demokratický přístup. Nemají s ním problém. Křik je u něj výjimečným jevem, veřejné kritiky svěřenců se od něj dočkáte jen vzácně. Většinou nad nimi drží ochrannou ruku.
POSTAVENÍ V ČESKÉM FOTBALE
» Jaroslav Hřebík
970415:i_article:true:true:trueMá pověst osobitého, pro mnohé kontroverzního, novátora, který si kráčí svou cestou. Není svázán s manažery, s majiteli klubů, ani s lidmi z asociace. Na fotbale je finančně nezávislý, neboť spoluvlastní stavební firmu s 200 zaměstnanci.
Michal Bílek «
921558:i_article:true:true:trueHrál za národní tým a byl i fotbalistou roku. To mu usnadňuje pohyb v českém fotbalovém prostředí. Mezi někdejšími reprezentanty má řadu kamarádů. Mezi ně patří i Ivan Hašek, který ho vytáhl do křesla reprezentačního trenéra.

Jaroslav Hřebík
Jaroslav Hřebík

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud