8. února 2012 • 20:35

Anglie je v šoku, kouč fotbalové reprezentace Capello rezignoval

Autor: iSport.cz, bko, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZUJEME | Anglie je v šoku! Jen čtyři měsíce před mistrovstvím Evropy rezignoval na funkci trenéra fotbalové reprezentace Fabio Capello. Italský kouč nesouhlasil s rozhodnutím svazu (FA), který sebral kapitánskou pásku Johnu Terrymu. Anglický tým vedl Capello čtyři roky.



Italský matador se ve středu sešel s předsedou FA Davidem Bernsteinem a generálním sekretářem Alexem Hornem, aby prodiskutovali Capellovu obranu Johna Terryho, který čelí rasistickému skandálu.

"Diskuze se soustředila na rozhodnutí odebrat Terrymu kapitánskou pásku a na Capellovu reakci v italském televizním pořadu," stojí v prohlášení anglické fotbalové asociace.

"Setkání trvalo asi hodinu, Fabiova rezignace byla přijata a opustí svou funkci s okamžitou platností."

"Chtěl bych zdůraznit, že během schůzky a vůbec celou dobu, co byl trenérem Anglie, se Fabio choval naprosto profesionálně," prohlásil podle serveru BBC David Bernstein.

"Přijali jsme Fabiovu rezignaci, bylo to správné rozhodnutí. Chtěli bychom Fabiovi poděkovat za práci, kterou pro Anglii odvedl, a popřát mu mnoho úspěchů v budoucnosti," dodal šéf anglického fotbalu.

Terrymu měla páska zůstat, říkal Capello

Do sporu s asociací se Capello dostal především kvůli tomu, že odebrala kapitánskou pásku Terrymu kvůli jeho údajnému rasistickému chování vůči Antonu Ferdinandovi při utkání Chelsea s Queens Parkem. Capello na nadřízené naléhal, ať konečné rozhodnutí učiní až po červencovém výroku civilního soudu a ctí presumpci nevinny.

"Rozhodnutí asociace ve mně nevyvolalo souhlasný postoj, absolutně ne. Věřil jsem a pořád věřím, že Johnu Terrymu by měla páska zůstat," citovala Capella jedna z italských televizních stanic.

I když se o napjatých vztazích Capella s vedením asociace hovořilo už delší dobu, dnešní výsledek je překvapením pro všechny strany. "Jsem šokovaný, deprimovaný, abych byl upřímný. Dal mi první šanci v reprezentaci a věřil mi. Takže - díky pane Capello," napsal na twitteru záložník Arsenalu a reprezentace Jack Wilshere.

"Lidé na Capella mají svůj názor, ale pro mladého hráče, který dostal šanci hrát za svoji zemi v tak nízkém věku... Měl na moji kariéru velký vliv a je smutné vidět ho odcházet," podotkl Wilshere, kterého Capello poprvé poslal do hry v národním týmu jako osmnáctiletého.

Fabio Capello a John Terry před mistrovství světa v JAR
Fabio Capello a John Terry před mistrovství světa v JAR

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud