22. února 2012 • 18:02

Reprezentace je dál bez kustoda, hokejový Bílek neprošel přes Peltu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kustod hokejového národního týmu Petr Bílek stejnou funkci u fotbalové reprezentace nakonec vykonávat nebude. Manažer národního celku Vladimír Šmicer sice v úterý oznámil, že Bílek nahradí Jaroslava Johna, který čelí podezření z krádeže bagru, předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta ale jeho návrh neschválil.



"Manažer reprezentace měl zajistit obsazení uvolněného místa a navrhl Bílka. Rozhodl jsem se ale využít v této záležitosti svých pravomocí a vyjádřil jsem s tímto postupem nesouhlas. Budeme hledat jinou náhradu na toto místo, třeba i z vlastních zdrojů," uvedl na webu asociace Pelta.

Důvod svého nesouhlasu Pelta ani asociace neoznámily, podle spekulací za zamítavým stanoviskem stojí podezření, že měl Bílek v hokejové reprezentaci nesrovnalosti v souvislosti s výbavou. Kustod to ovšem podle serveru iDnes.cz vehementně popřel.

Šmicer Peltovo zamítavé stanovisko respektuje. "Rozhodovali jsme se s ohledem na praxi i s ohledem na to, že se blíží utkání v Irsku a kustod je potřeba. Pochopitelně ale názor šéfa asociace plně respektuji. Znamená to, že budeme hledat dál, abychom byli co nejdříve v kompletní sestavě," prohlásil Šmicer.

Bílek, přezdívaný "Áda", se u hokejové reprezentace podílel na zisku několika titulů mistrů světa. U fotbalového národního celku měl nahradit Johna, který ve funkci kustoda skončil kvůli podezření z krádeže bagru.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud