Hynek Preisler
25. září 2012 • 17:25

Kvůli Terrymu v repre skončil. Zacelí teď Ferdinand místo po něm?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo nahradí Johna Terryho v anglické fotbalové reprezentaci poté, kdy jí dal John Terry překvapivé vale? Jedna z variant se nabízí a čistě z fotbalového hlediska by měla velké procento pravděpodobnosti. Stoper Manchesteru United Rio Ferdinand!



Jenže návrat 33letého zadáka do týmu Albionu má jeden závažný háček. Reprezentační kouč Roy Hodgson vynechal Ferdinanda při skládání týmu na letošní mistrovství Evropy, což zkušený borec jen velmi těžce nesl. Mimochodem od té doby prý s Hodgsonem nepromluvil...

Navíc ještě před EURO Hodgson vysvětloval opomenutí zadáka „rudých ďáblů“ ryze fotbalovými důvody a vehementně popíral spojitost s Terryho kauzou. JT totiž čelil obvinění, že rasisticky urážel bratra Ria Ferdinanda Antona...

„Všichni ví o tom, co se stalo. Ale já jsem se ze všech sil snažil, aby to co nejméně ovlivnilo mé rozhodnutí,“ vysvětloval tehdy toporně Hodgson.

„Miloval jsem reprezentovat Anglii. Obrovské zklamání je nejmírnější možné vyjádření toho, co teď cítím,“ přiznal tehdy Ferdinand na twitteru.

Podle expertů je však právě Rio Ferdinand nejlepší volbou pro kvalifikační utkání o mistrovství světa v Brazílii proti San Marinu a Polsku místo Johna Terryho.

Parťáci Ferdinanda z Manchesteru United Phil Jones a Chris Smalling jsou zranění, Gary Cahill z Chelsea a Joleon Lescott z Manchesteru City nepatří k hlavním oporám ani ve svých klubech a Phil Jagielka z Evertonu zase nepředvedl super výkon v kvalifikačním mači s Ukrajinou (1:1).

Nominace na následující zápasy o Brazílii bude ostře sledovaná. Vrátí se do národního týmu Rio Ferdinand?

Anton Ferdinand míjí Johna Terryho (druhý zleva) aniž by mu podal ruku
Anton Ferdinand míjí Johna Terryho (druhý zleva) aniž by mu podal ruku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud