14. října 2012 • 14:44

Góly Drogby rozpoutaly rvačku, tekla krev a stříkal slzný plyn

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zápas kvalifikace mistrovství Afriky mezi fotbalisty Senegalu a Pobřeží slonoviny se v sobotu kvůli výtržnostem fanoušků nedohrál. Hosté vedli díky gólům snajpra Didiera Drogby 2:0, pak ale začala mela. V hledišti se strhla rvačka, rozdivočelé fandy se snažila policie krotit za pomoci slzného plynu. Když pak v ochozech vzplály ohně, sudí raději v 76. minutě utkání předčasně ukončil.



Napětí provázelo zápas už od samého začátku. Po odpískání penalty za stavu 0:1 vběhl na hřiště domácí fanda a utíkal směrem k bývalé hvězdě londýnské Chelsea. Ještě než stihl Drogbu napadnout, zastavili jej pořadatelé. Kanonýr Pobřeží slonoviny poté z penalty zvýšil vedení svého týmu v kvalifikačním dvojzápase na 6:2.

To odstartovalo další vlnu násilnosti. Rozzuření domácí příznivci začali házet na trávník odpadky a napadat fanoušky soupeře. Ti se nakonec zachránili útěkem do středu hrací plochy, kde spolu s oběma mužstvy vyčkávali, co bude dál.

Po 45 minutách byl přerušený zápas předčasně ukončen a rozhodčí, hráči i příznivci hostů posléze opustili dakarský stadion pod policejní ochranou.

VIDEO: Podívejte se, jak řádili fanoušci při kvalifikaci mistrovství Afriky

Africká fotbalová konfederace podle agentury Reuters pravděpodobně přiřkne vítězství i postup týmu Pobřeží slonoviny.

Dalšími jistými účastníky lednového závěrečného turnaje v JAR jsou po sobotních odvetách Ghana, Mali, Maroko, Nigérie, Tunisko a po napínavém penaltovém rozstřelu také obhájci titulu ze Zambie.

Fanoušci řádili při zápase kvalifikace mistrovství Afriky mezi Senegalem a Pobřežím slonoviny. V hledišti tekla krev, plály ohně, vše musela krotit policie za pomoci slzného plynu.
Fanoušci řádili při zápase kvalifikace mistrovství Afriky mezi Senegalem a Pobřežím slonoviny. V hledišti tekla krev, plály ohně, vše musela krotit policie za pomoci slzného plynu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud