14. listopadu 2012 • 12:39

Může se ještě Bílek zachránit? Proti Slovensku půjde o trenéra

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TŘI NA TŘI | Nemusí to být jen poslední vystoupení fotbalové reprezentace v roce 2012. Zápas se Slovenskem může znamenat také rozlučku s trenérem Michalem Bílkem. Právě jeho další osud bude nejsledovanějším motivem dnešního utkání v Olomouci, ale nabízí i další zajímavá témata. Tři odpovědi na tři klíčové otázky nabízí experti oslovení portálem iSport.cz.



1. Dobrý výkon proti Slovensku ještě může zachránit budoucnost Michala Bílka u fotbalové reprezentace. Souhlasíte, nebo ne?


Michal Petrák, fotbalový expert deníku Sport
Nesouhlasím.
Myslím si, že Michal Bílek není správným trenérem pro reprezentaci, a jeden zápas na tom nemůže nic změnit. Samozřejmě ale nevidím do hlav lidem, kteří o jeho budoucnosti u týmu rozhodují.

Pavel Janega, redaktor isport.cz
Nesouhlasím. Jeden vydařený zápas v přípravném zápase nemůže změnit můj celkový pohled na současnou reprezentaci. Dosud jí chyběla tvář, její herní styl byl postaven na náhodě. Fotbal v podání národního týmu fanoušky nebavil. A nebylo to vinou nízké kvality hráčského kádru, jak se Michal Bílek snažil veřejnosti kolikrát namluvit. Měl dostatek času, aby s tím něco udělal. Neudělal. Tak proč by ho měl zachránit jeden vydařený přátelák?

Pavlína Nováková Ščasná, nejlepší česká fotbalistka historie
Souhlasím. Kdyby na svém dalším osudu neměl co změnit, už by u národního týmu dávno nebyl a skončil by třeba po posledním kvalifikačním zápasem s Bulharskem.


2. V reprezentační nominaci mají nyní převahu hráči z Gambrinus ligy. Může podobný trend vydržet i dál? Ano nebo ne?


Michal Petrák, fotbalový expert deníku Sport
Ne. Hráči, kteří jsou zranění, jako Petr Jiráček nebo Václav Pilař, se do týmu vrátí. A navíc se dá předpokládat, že nejlepší fotbalisté z české ligy budou nadále odcházet. Tentokrát je jejich počet v týmu extrémní.

Pavel Janega, redaktor isport.cz
Ano. Pokud hráči z české ligy budou odvádět ve svých klubech nadprůměrné výkony a v reprezentaci vyloženě neselžou, proč by měli o místo přijít? Tvrdím, že reprezentace by se neměla skládat z „hvězdných jmen“, ale z hráčů s dobrou formou v aktuální chvíli. Jen si vzpomeňte, jak dlouho Bílkovi trvalo, než pochopil, že by nároďáku pomohly posily z Plzně.

Pavlína Nováková Ščasná, nejlepší česká fotbalistka historie
Ne. Nevěřím, že by to mohlo pokračovat podobným. Tohle je spíš souhra okolností způsobená zraněními. V příštích kvalifikačních zápasech se zase poměr vrátí do normálu a hráči ze zahraničí budou mít převahu.


3. Vyberte jednoho z nováčků v reprezentační nominaci, který je pro národní tým nejperspektivnější.


Michal Petrák, fotbalový expert deníku Sport
Ladislav Krejčí. Je mladý, levonohý, což je vzácnost a ve všech kategoriích doposud ukazuje, že patří k ohromným talentům. Navíc jsem poznal, že to má srovnané v hlavě jako málokdo z jeho vrstevníků.

Pavel Janega, redaktor isport.cz
Tomáš Kalas. Troufám si tvrdit, že za pár bude reprezentačním stoperem číslo jedna. V devatenácti letech patří mezi důležité hráče Arnhemu, jeho kmenovým klubem je Chelsea. Neříkám, že právě tam se do dvou let prosadí do základní sestavy. Ale Kalas má veškeré předpoklady, aby v nějakém evropském velkoklubu zakotvil a uspěl.

Pavlína Nováková Ščasná, nejlepší česká fotbalistka historie
Ladislav Krejčí. Ve větší formě mi ve Spartě připadal na jaře, teď na podzim ho přibrzdilo několik zranění. Líbí se mi taky styl, jakým hraje Michal Ordoš. Ten je ale ze všech nominovaných nováčků na tom věkově nejhůř.

Z vlaku na olomouckém nádraží vystoupil i obránce Tomáš Sivok.
Z vlaku na olomouckém nádraží vystoupil i obránce Tomáš Sivok.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud