2. února 2013 • 22:40

VIDEO: Sen Nevese o medaili ukončil gól do prázdné branky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Sen o medali z Afrického poháru národů fotbalistům Kapverd v čele s kapitánem (a ex-baníkovcem) Fernandem Nevesem skončil ve čtvrtfinále. Ghana o postupu do semifinále rozhodla dvěma góly Wakasy Mubaraka - jeden dal z penalty, druhým jistil výhru 2:0 v nastavení. Druhá branka padla při hře Kapverd vabank, hráč Ghany skóroval do prázdné branky. O medaile budou bojovat také obhájci bronzu z Mali, kteří po penaltovém rozstřelu vyřadili domácí Jihoafričany.



Ghaňané naposledy šampionát vyhráli v roce 1982. Dlouho bezbrankový stav s nováčkem turnaje prolomil Wakaso v 54. minutě z penalty, pojistku přidal v nastaveném čase.

Sen o medaili v kapverdském dresu tak skončil i pro bývalého obránce Baníku Ostrava Fernanda Nevese. Kapverdy udělaly pro úspěch maximum, v závěru vsadily na hru vabank a útočit šel i jejich gólman. Jenže z rychlého protiútoku Ghana do prázdné branky udeřil Wakaso gólově podruhé.

VIDEO: Podívejte se na gólové úspěchy Ghany v bitvě s týmem Kapverd

Jihoafričané se proti Mali ujali vedení po půlhodině hry, jenže ve druhém poločase vyrovnal kapitán Keita a další gól ze hry už nepadl. Při penaltách reprezentace pořádající země selhala - ze čtyř proměnil jen tu první Tshabalala, zatímco Malijci byli úspěšní ve všech třech pokusech.

Zbývající dva semifinalisté budou známi v neděli. Ghana narazí na vítěze duelu Burkina Faso - Togo, Mali buď na Pobřeží slonoviny, nebo na Nigérii.

Čtvrtfinále mistrovství Afriky ve fotbale:
Ghana - Kapverdy 2:0 (0:0)
Branky: 54. z pen. a 90.+4 Wakaso.

Mali - JAR 1:1 po prodl. (0:1, 1:1), na pen. 3:1
Branky: 58. Keita - 31. Rantie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud