26. března 2013 • 14:00

K reprezentaci Vrbu nepustíme, zní z Plzně. Ani teď, ani v létě!

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pokud fotbalová reprezentace nezvládne zápas v Arménii, s největší pravděpodobností ve funkci skončí trenér Michal Bílek. Pro Miroslava Peltu je případným kandidátem číslo jedna plzeňský Pavel Vrba. Vedení západočeského týmu však kategoricky odmítá, že by úspěšného kouče uvolnilo. „Ani teď, ani v létě,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.



Potvrdil tak slova majitele klubu Tomáše Paclíka, který už o víkendu prohlásil, že Vrbu z Plzně nepustí. Zástupci Plzně odmítají, že by měl trenér Vrba ve smlouvě výstupní klauzuli, po jejíž zaplacení by byl v průběhu této sezony volný.

Šádek připustil, že se s Peltou rád sejde, nicméně ani to rozhodnutí Plzně nezmění. „Dotaz od pana Pelty přijít může, ale bez ohledu na výsledek v Arménii je odpověď kategorické NE. Vrbu neuvolníme ani teď, ani v létě,“ zdůraznil.

Pavel Vrba se na tiskové konferenci k otázce národního týmu nevyjádřil.

Generální manažer Plzně Adolf Šádek vysvětluje, proč klub neuvolní Pavla Vrbu k reprezentaci
Video se připravuje ...

„Majitel v klubu nepřemýšlí o tom, že by přistoupil k jakémukoliv handlu. Máme s trenérem nastavenou koncepci do roku 2015, nebudeme ji měnit. Dám si s panem Peltou kafe, ale otázka uvolnění trenéra Vrby k nároďáku bude vyřešená dřív, než si do kafe zamíchám cukr a mléko,“ dodal Šádek s úsměvem.

Zbývá Jarolím?

Pokud plzeňské vedení nezmění názor, bude muset Pelta případného Bílkova nástupce hledat jinde. „Jsem přesvědčen, že to kluci v Arménii zvládnou,“ vyřkl směrem k očekávané kvalifikační bitvě trenér Vrba.

Za předpokladu, že plzeňské ne bude definitivní, se z pohledu Pelty - v případě, že Bílka odvolá - stane favoritem na prestižní pozici Karel Jarolím. O Zdeňka Zemana, po jehož angažování volá velká část veřejnosti i deník Sport, šéf českého fotbalu zřejmě neprojeví zájem.

Hlavní muži Plzně: Zleva Pavel Vrba, Tomáš Paclík a Adolf Šádek
Hlavní muži Plzně: Zleva Pavel Vrba, Tomáš Paclík a Adolf Šádek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud