iSport.cz
21. prosince 2013 • 04:52

Čech: Brückner patří k nejlepším na světě, jeho návrat by prospěl všem

Autor: iSport.cz, Karel Häring
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Petr Čech by přivítal, kdyby se do nového realizačního týmu české reprezentace zapojil i Karel Brückner. Zároveň věří, že s koučem Pavlem Vrbou přijde zásadní změna: v atmosféře kolem národního týmu i ta výsledková.



„Trenér je v očích veřejnosti velice pozitivně vnímán. Myslím, že od prvního dne to byl pro všechny kandidát číslo jedna, proto se v tomto směru dost změní,“ říká Petr Čech v rozhovoru pro sobotní deník Sport.

„Fanoušek půjde na stadion v jiném rozpoložení než dřív, i kouč bude pod menším tlakem, což bude pro začátek dobré,“ dodává reprezentační jednička. Jeden z nejlepších brankářů světa také věří, že se zrealizuje návrat Karla Brücknera coby konzultanta či oponenta realizačního týmu.

„Zažil jsem spoustu trenérů s obrovským renomé. A můžu říct, že Karel Brückner patří k nejlepším, se kterými jsem měl možnost pracovat. Kdybych měl udělat žebříček, patřil by k nejlepším na světě,“ má jasno Čech.

„Myslím, že je škoda, jakým způsobem končil u národního týmu, protože to, že jsme takového kouče měli, bylo obrovské štěstí. Kdyby se objevil ve funkci, o které se mluví, bylo by to ku prospěchu všech,“ dodává gólman londýnské Chelsea.

Trenér Karel Brückner s brankářem Petrem Čechem na soustředění v Seefeldu v roce 2008
Trenér Karel Brückner s brankářem Petrem Čechem na soustředění v Seefeldu v roce 2008

Ten se s Brücknerem viděl naposledy v Olomouci při zápase reprezentace, fotbalový doyen se za fotbalisty stavil i v hotelu.

„Bylo zajímavé, jak fotbalem pořád žije a jaký má přehled. Jakmile v tom prostředí žijete, těžko se z toho vystupuje. A když se s ním bavíte o fotbale, je to radost. Způsob, jakým ho vidí, je zajímavý pro všechny.“

Sport 21. 12. 2013Foto Archiv Sport

Velký rozhovor s Petrem Čechem o reprezentaci i speciální přípravě v Anglii čtěte v sobotním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud