6. ledna 2014 • 17:19

Vrba začal pracovat: Seznámil se, plánoval výjezdy, volal Kozákovi

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační trenér Pavel Vrba má za sebou první den v nové práci. Poprvé usedl za stůl na pražském Strahově, kde již střádá plány na postup na evropský šampionát v roce 2016. Se svými nejbližšími spolupracovníky už prodiskutoval program výjezdů na zápasy českých reprezentantů v zahraničí.



První krok: seznamka se zaměstnanci FAČR

V Plzni ho milovali. Nejen fanoušci, ale i pracovníci klubu. Pavel Vrba byl nesmírně oblíbený i tím, že téměř každý den nosil do kanceláří koblihy. A když k tomu připočtete, čeho všeho na západě Čech dosáhl, pochopíte, proč se s ním v Plzni nechtěli rozloučit. Bylo to těžké.

Se zaměstnanci Fotbalové asociace se seznámil na Strahově až dnes. Alespoň s většinou pracovníků. "Dobrý den, já jsem Pavel Vrba," představil se. A pak se rovnou pustil do práce. V nové kanceláři, kterou mu vyklidili Michal Bílek s Josefem Pešicem. 


Druhý krok: naplánovat program výjezdů

Co obnáší trénování reprezentace? To není jen těch několik zápasů ročně, ale bedlivé sledování jednotlivých fotbalistů, které pak zvete prostřednictví nominační pozvánky do národního týmu.

Vrba společně se členy realizačního týmu Karlem Krejčím a Dušanem Fitzlem sestavili program nejbližších týdnů, do kterého spadají výjezdy do zahraničí. To aby zjistili, v jaké formě se reprezentanti nacházejí.

Třetí krok: zavolat Kozákovi do Anglie

Libor KozákFoto profimedia.cz
Jedním z útočníků, se kterými Vrba počítal do svého týmu, byl Libor Kozák. Jenže vysoký forvard si na tréninku Aston Villy zlomil nohu a mimo hru bude několik měsíců. "To není dobrá zpráva," povzdychl si reprezentační kouč.

Dnes se s Kozákem telefonicky spojil. Co mu řekl? "Libor je po operaci a od prvních dnů začne i s určitou formou rehabilitace. Každopádně sezona pro něj skončila a začne až s přípravou na tu novou. Budeme ale ve spojení, abychom věděli, jak se jeho stav vyvíjí," uvedl Vrba pro web asociace.

Čtvrtý krok: převzetí služebního automobilu

Zabydlení v nové kanceláři má Vrba za sebou. Perný týden však musí zvládnout i z jiného (nesportovního) pohledu. Explzeňský trenér si musí vyzvednout nový služební automobil a oblečení (obleky, košile atd.). Obojí financují sponzoři národního týmu.

Pátý krok: domluvit spolupráci s Brücknerem

Vedle jiných pracovních aktivit bude důležitým úkolem Pavla Vrby dotvořit realizační tým. V něm by mohl usednout i bývalý trenér národního týmu a uznávaný odborník Karel Brückner. Ten má podle všeho o spolupráci zájem. Mohl by zastávat funkci poradce. Hráči i fanoušci jsou z této myšlenky nadšení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud