4. března 2014 • 18:30

Vrba: Chci nalákat fanoušky. Aby přišli i příště a bylo vždy vyprodáno

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Předvést výkon, který by fanoušky přesvědčil k tomu, aby i na další zápasy fotbalové reprezentace vyprodávali stadion. Takový cíl si dává před středečním přípravným zápasem s Norskem nový trenér českého výběru Pavel Vrba. Věří, že za dva dny byl schopen hráčům vysvětlit svou představu, jak by měli hrát.



"Potřebujeme uhrát dobrý výsledek. Věříme, že nás přijdou podpořit fanoušci, což pro nás bude zavazující, protože chceme, aby přišli zase příště," řekl Pavel Vrba. "Pro nás je cílem, aby fanoušci chodili a bylo vždy vyprodáno," dodal.

Rád by, aby atmosféra kolem národního týmu byla podobná, jakou zažíval v Plzni. Nechce však, aby se vše točilo jen kolem jeho premiéry, mnohem důležitější jsou podle něj hráči.

"Atmosféru pro fanoušky dělají hráči. Plzeň nebyla o Vrbovi, ale o vedení klubu a hráčích. Pracoval jsem s lidmi, kteří měli ambice, a s hráči, kteří měli kvalitu. Bez nich bych byl po půl roce na vyhazov," prohlásil.

Brücknerovy poznámky potřebuju, prozradil Vrba před Norskem
Video se připravuje ...

Nervozitu si před sledovanou premiérou v roli reprezentačního kouče nepřipouští. Věří, že i za dva dny hráče takticky připraví tak, aby podali potřebný výkon. "Samozřejmě bude ještě chvilku trvat, než se poznáme. Výběr je však složený z hráčů, kteří jsou na vysoké úrovni. O to je to snazší jim něco vysvětlit. Nejsou to žáci nebo dorostenci, abych jim musel vše detailně vysvětlovat," doplnil.

Navíc hráčům rozeslal už s předstihem materiály o soupeři, aby přijeli připravení a ušetřil se čas. "Dnes to mohli zužitkovat, když jsme měli rozbor soupeře. Říkali mi, že to všichni viděli. Ve středu se ukáže, jak to bylo úspěšné," řekl Vrba.

O sestavě zatím nemá úplně jasno, ale plánuje využít všechny hráče z nominace. "Určitě budeme chtít využít všechna střídání," naznačil Vrba.

POZOR: Na přátelský zápas Česko-Norsko v Edenu jsou ještě k dispozici poslední vstupenky, které se uvolnily po propadnutí rezervací >>

Karel Brückner se vrátil k národnímu týmu v roli konzultanta
Karel Brückner se vrátil k národnímu týmu v roli konzultanta

Složení základní sestavy nechtěl prozradit, u hráčů se však bude snažit využít jejich hlavních předností. "U Tomáše Rosického budu chtít maximálně využít jeho ofenzivy. Přednosti Tomáše Hübschmana zas každý mohl vidět při zápasech Šachtaru s Plzní. Kdyby hrál i v odvetě, měla by to Plzeň v přechodové fázi mnohem těžší," dodal Vrba.

Zatím také není jasné, jestli při zápase bude na lavičce i konzultant a bývalý kouč národního týmu Karel Brückner. "Pan Brückner se zapojil velice aktivně. Má trefné poznámky, které já ke své práci potřebuji. Zda bude na lavičce, nechám na něm. Problém s tím mít nebudu. A také mu nebudu bránit, když se bude chtít na zápas dívat z výšky," doplnil Vrba.

Od lednového nástupu do funkce má za sebou dva velmi náročné měsíce, už však plánuje další program po Norsku. "Teď se více zaměřím na českou ligu. Třeba v neděli mě čeká velice zajímavé utkání v Praze," poukázal na šlágr 19. kola mezi Spartou a Plzní. "Čeká mě však třeba i návštěva utkání Ligy mistrů mezi Bayernem a Arsenalem," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud