4. června 2014 • 08:00

Štěcha při premiéře strašili i spoluhráči. Od toho tam jsem, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolnou premiéru v brance fotbalové reprezentace prožil gólman Marek Štěch. Spoluhráče sice podržel několika zákroky, ale prohru 1:2 v přípravě s Rakouskem neodvrátil. A to především proto, že soupeř měl mnohem přesnější koncovku. Pokud by Češi byli efektivnější, museli podle Štěcha vyhrát 4:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 6. • 20:30
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
3. června
20:30
Rakousko
Rakousko
Góly

Domácí: 42. Hořava

Hosté: 34. Sabitzer, 72. Baumgartlinger

Sestavy

Domácí: Štěch – Kadeřábek, Holek, Procházka, Limberský (C) (73. Fleišman) – Hořava (46. Kolář), Vácha – Dočkal (63. Petržela), Hušbauer (89. Hejda), Krejčí (73. Kopic) – Vydra (73. Tecl).

Hosté: Almer – Garics, Pogatetz, Prödl, Suttner – Sabitzer (84. Lazaro), Ivanschitz (C) (63. Liendl), Ilsanker (88. Dragovič), Arnautović (73. Klein) – Junuzovič (46. Baumgartlinger), Weimann (63. Janko).

Rozhodčí

van Boekel – Boonman, Van de Ven (všichni Nizozemsko)

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

"Tahle prohra mě strašně mrzí, protože jsme byli jasně lepší než Rakušané. Měli jsme spoustu šancí, které prostě musíme dávat," hodnotil Štěch utkání v rozhovoru s novináři. "Mrzí mě, že jsme to nezvládli. Kdybychom proměňovali šance, mohli jsme vyhrát 3:1 nebo 4:1. Je to obrovská škoda," dodal.

Rakušané se sice po většinu zápasu bránili, ale když se dostali do útoku, byli nebezpečnější, šli důrazněji do koncovky. "Určitě byli efektivnější v útoku. Měli dobré přihrávky mezi obranu, dobře si nabíhali, ale docela jsme to pokrývali a v obraně jsme byli kvalitní. Neuhlídali jsme jen jeden protiútok. U druhého gólu se to smolně odrazilo a Baumgartlinger to narval tvrdým volejem. Já se dostal k tyči, ale bohužel mi to tam spadlo," mrzelo Štěcha.

Ačkoli na něm byla vidět nervozita, kterou po utkání přiznal, předvedl několik těžkých zákroků. Nejprve ve 25. minutě vychytal Sabitzera, přestože si předtím téměř nesáhl na míč. V samotném závěru pak zlikvidoval brejk kanonýra Janka.

"Šel na mě sám, snažil jsem se to ustát, což se povedlo, a on mě trefil do prsou," popisoval Štěch. "Jsem rád, že to neskončilo 1:3, ale škoda, že to nepomohlo alespoň k remíze. Kdybychom využili své šance, tak by to vypadalo úplně jinak," doplnil.

Vrba po první porážce: Výsledek mě zklamal, hra ne
Video se připravuje ...

Nejčerstvější posile Sparty a bývalému gólmanovi anglického Yeovilu premiéru ztížili i spoluhráči, když mu několikrát při rozehrávce zavařili. Především těžká malá domů od Václava Procházky vystrašila fanoušky v Olomouci.

"S malými domů si musím poradit. Od toho tam jsem. Myslím, že v obraně jsme hráli dobře. Zvlášť když jsme v tomto složení ještě nehráli a měli jsme jen dva tréninky," dodal.

Byli jsme lepším týmem, měl i po prohře jasno Vácha
Video se připravuje ...

Hořava se trefil proti Rakousku: Nejhezčí gól, jaký jsem kdy dal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud