3. června 2014 • 22:20

Čechům bylo (Rak)OUZKO. Trenér Vrba zažil první porážku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace ani ve třetím utkání pod vedením trenéra Pavla Vrby nezvítězila. Po remízách 2:2 s Norskem a ve Finsku dnes národní tým prohrál v přípravném duelu v Olomouci 1:2 s Rakouskem. Skóre otevřel v 34. minutě Sabitzer, ještě do pauzy srovnal Hořava, ale v 72. minutě rozhodl Baumgartlinger. Češi utrpěli první porážku po pěti zápasech. Další duel sehrají 3. září s USA a půjde o generálku na evropskou kvalifikaci.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 6. • 20:30
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
3. června
20:30
Rakousko
Rakousko
Góly

Domácí: 42. Hořava

Hosté: 34. Sabitzer, 72. Baumgartlinger

Sestavy

Domácí: Štěch – Kadeřábek, Holek, Procházka, Limberský (C) (73. Fleišman) – Hořava (46. Kolář), Vácha – Dočkal (63. Petržela), Hušbauer (89. Hejda), Krejčí (73. Kopic) – Vydra (73. Tecl).

Hosté: Almer – Garics, Pogatetz, Prödl, Suttner – Sabitzer (84. Lazaro), Ivanschitz (C) (63. Liendl), Ilsanker (88. Dragovič), Arnautović (73. Klein) – Junuzovič (46. Baumgartlinger), Weimann (63. Janko).

Rozhodčí

van Boekel – Boonman, Van de Ven (všichni Nizozemsko)

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Vrba postavil do základní sestavy všech sedm sparťanů z nominace a jeden z nich gólman Štěch, čerstvá posila Letenských, si odbyl premiéru v dospělé reprezentaci.

Češi nastoupili za trvalého deště aktivně. Drželi míč, snažili se kombinovat, ale do gólových šancí se zpočátku dostávali jen těžce. Rakušané, kteří jsou na 40. místě žebříčku FIFA čtyři příčky za českým týmem, 25 minut Štěcha neohrozili, ale pak mohli zničehonic udeřit.

Sabitzer se obtočil kolem obránce a český debutant mezi tyčemi s vypětím sil vytěsnil míč mimo. Na druhé straně nechybělo moc k tomu, aby si hosté dali vlastní gól, při malé domů měl brankář Almer problémy. Pak po rohu vytěsnil střelu Limberského, který poprvé dělal kapitána.

Karel Brückner přihlížel porážce s Rakouskem po boku Dušana Fitzela a Zdeňka Grygery.Foto Repro ČT Sport

Rakušané neútočili tak často jako domácí, v ofenzivě ale byli velmi nebezpeční a ve 34. minutě se ujali vedení. Arnautovic si naběhl za obranu, obhodil Štěcha a Sabitzer dorazil míč do prázdné branky. Hostující útočník navázal na premiérový reprezentační gól z pátečního duelu s Islandem.

Rakousko ale vedlo jen osm minut. Nejlepší ligový hráč Hušbauer za vápnem patičkou nabil Hořavovi a ten se trefil přesně do horního rohu. Dal druhý reprezentační gól a navíc se stejně jako s Kanadou prosadil v Olomouci, kde nakoukl do ligy.

V přestávce Vrba nahradil Hořavu Kolářem a jeho bývalý svěřenec z Plzně mohl otočit stav. Jenže od Krejčího přišla přihrávka pozdě a Kolář Almera neprostřelil.

Parádní střela Tomáše Hořavy, který zaznamenal jediný gól českého týmu.Foto Repro ČT Sport

Po hodině hry zahodili domácí další dvě dobré šance. Po pěkných kombinacích pálili z hranici vápna mimo Vácha a za chvíli Dočkal. Češi podobně jako před 14 dny ve Finsku měli v druhé půli velkou převahu, tlačili se za vedoucí trefou, ale v koncovce se jim nedařilo.

To Rakousko, pro které byl duel v Olomouci generálkou na podzimní start evropské kvalifikace, si počínalo lépe. Po sérii odrazů napřáhl v 72. minutě za vápnem střídající Baumgartlinger a střelou k tyči překonal Štěcha. Čechům nepřálo ani štěstí; nejprve Rakušané ustáli další situaci, při níž si mohli dát vlastní gól, a pak sudí kvůli údajnému faulu neuznal Kadeřábkův gól. Vrbův tým už neuspěl ani v závěrečném náporu.

ČR - Rakousko 1:2 (1:1)
Branky: 42. Hořava - 34. Sabitzer, 72. Baumgartlinger.
Rozhodčí: Van Boekel - Boonman, Van de Ven (všichni Niz.).
Diváci: 10.653.

ČR: Štěch - Kadeřábek, Procházka, Holek, Limberský (73. Fleišman) - Vácha, Hořava (46. Kolář) - Dočkal (63. Petržela), Hušbauer (88. Hejda), Krejčí (73. Kopic) - Vydra (73. Tecl).

Rakousko: Almer - Garics, Prödl, Pogatetz, Suttner - Ilsanker (89. Dragovic) - Weimann (63. Janko), Junuzovic (46. Baumgartlinger), Ivanschitz (63. Liendl), Arnautovic - Sabitzer (84. Lazaro).

Pogatetz se snaží donutit Vydru k zakopnutí míče do autu
Pogatetz se snaží donutit Vydru k zakopnutí míče do autu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud