18. listopadu 2014 • 13:30

Ronaldo a Messi v Anglii netáhnou. Old Trafford bude poloprázdný

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Souboj dvou největších es světového fotbalu je tady: Cristiano Ronaldo nastoupí dnes večer proti Lionelu Messimu. Portugalsko sehraje přátelský duel s Argentinou na Old Trafford. Podle nízkého zájmu o vstupenky však bude stadion nejspíš poloprázdný.



Přátelské utkání rivalů má tedy obrovský náboj. Potíž je v tom, že angličtí fanoušci o něj nejeví tak velký zájem, jak se původně očekávalo. Do včerejšího večera se prodalo necelých 40 tisíc vstupenek. To není málo. Ale vzhledem ke kapacitě 75635 míst bude Old Trafford poloprázdný.

Pro publikum je to jedinečná příležitost vidět dva nejlepší fotbalisty na světě proti sobě. Cristiana Ronalda a Lionela Messiho . Poprvé po šesti letech na anglické půdě.

Za tu dobu překonali řadu rekordů. Messi se stal nejlepším střelcem v historii Ligy mistrů, Ronaldo ve stejné statistice vládne od minulého týdne pořadí, do které jsou zahrnuty kvalifikační zápasy i finálové turnaje evropského šampionátu.

„Oba vypadají jako lidé, ale ve skutečnosti jsou superhrdinové. Neporovnávejte je, vychutnávejte si je,“ láka list Daily Telegraph.

Porovnávat Messiho a Ronalda ale nikdo nepřestane. Jen fanoušci Barcelony a Realu Madrid se odjakživa přou o to, kdo je lepší. Neshodnou se ani fotbaloví experti. Je těžké určit jednoho. „Jsou ztělesněním nadčasovosti, síly, vzrušení, úspěchu. Že jsou lidé, je jen anatomická formalita, protože ani jeden z nich ve skutečnosti není podobný nám ostatním,“ doplnil deník.

Wenger: Ronaldovy góly ovlivňují Messiho psychiku

Ve vzájemných zápasech je Messi úspěšnější, ovšem na vzestupu je Ronaldo. V lednu získal Zlatý míč, v květnu vyhrál Ligu mistrů. Real Madrid momentálně vládne i ve španělské lize.

Souboj o „nejlepšího hráče planety“ se z médií a diskuzí fanoušků přesouvá i mezi samotné aktéry. I když to nikdy nepřiznají, rivalitu cítí, bojují o to být lepší než ten druhý. Tím posouvají hranice fotbalových možností.

„Když Messi vidí, že Ronaldo střílí o hodně víc gólů než on, bude to mít vliv na jeho morálku,“ tvrdí Arséne Wenger, kouč Arsenalu. Hvězda Realu nasázela v letošní sezoně už 25 gólů ve všech soutěžích, zatímco diamant Barcelony ani ne polovinu („jen“ 11).

Částečně je to způsobené i novou Messiho rolí na křídelní pozici, kterou vymyslel trenér Luis Enrique. „Na křídle si nemůže udržet svůj průměr vstřelených branek. Z dlouhodobého hlediska bude nešťastný,“ myslí si Wenger.

Messi jako nejlepší hráč v týmu může trenérovu práci výrazně usnadnit, ale jejich spolupráce musí klapat. Jinak je zle. „Pokud nehraje na pozici, která mu vyhovuje, oslabuje tým jako celek,“ dodal Wenger.

I to může být další důvod, proč Messi chce dnes večer za každou cenu zastínit Ronalda. Portugalského útočníka zase motivuje návrat na Old Trafford, kde si zatrénoval už v pondělí večer a stihl se pozdravit se všemi zaměstnanci Manchesteru United. Většinu zná ještě z doby, kdy společně působili v klubu v letech 2003-2009.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud