18. června 2015 • 08:27

Porážka a vyloučení! Neymar dal za Brazílii hlavičku soupeři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilští fotbalisté po úvodní šťastné výhře nad Peru (2:1) prohráli ve druhém utkání na mistrovství Jižní Ameriky s Kolumbií 0:1. V Santiagu de Chile tím skončila neporazitelnost "kanárků" pod vedením trenéra Carlose Dungy, s nímž Brazilci vyhráli všech předchozích jedenáct zápasů. Naopak Kolumbie se výhry nad pětinásobnými mistry světa dočkala poprvé po 24 letech.



O triumfu svěřenců argentinského trenéra Josého Pekermana rozhodl na Estadio Monumental v Santiagu obránce Jeison Murillo gólem v 35. minutě. Brazilci žádnou šanci neproměnili a soupeři se povedla odveta za vyřazení ve čtvrtfinále loňského světového šampionátu v Brazílii.

Po skončení tvrdě vedeného utkání ještě došlo ke strkanici, za niž rozhodčí vyloučil hvězdného brazilského útočníka Neymara a na straně soupeře Carlose Baccu. Neymar už v samotném zápase dostal žlutou kartu, která by sama o sobě stačila k jeho nucené absenci v příštím utkání s Venezuelou.

"Kolumbie ukázala, že má velmi zkušený tým. Naši hráči se občas nechali unést jejich provokacemi a zapomněli hrát fotbal. A Brazílie má hrát fotbal, ne válčit," zlobil se Dunga.

Kolumbijci hráli po předchozí porážce od Venezuely (0:1) o všechno. "Nesměli jsme už zaváhat, potřebovali jsme zahrát po všech směrech perfektní zápas. Tým ukázal, že vyzrál a že může zápasy tohoto typu zvládnout," řekl Pekerman.

Neúplnou tabulku skupiny C vede se třemi body Venezuela, jež se dnes utká s Peru. Tři body teď mají i Brazílie, která v prvním zápase porazila Peru až gólem v nastaveném čase, a Kolumbie. Ze tří skupin postoupí do play off vždy dva týmy a další dva ze třetích míst.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud