6. července 2015 • 10:30

To žádný muž nedokázal! Američanka dala ve finále MS gól z půlky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podobně parádní gól ještě žádný muž ve finále mistrovství světa nikdy nedal. První bude už navždy Carli Lloydová. Americká fotbalistka byla hlavní hvězdou týmu, který v boji o zlato neuvěřitelným způsobem smetl Japonsko 5:2. Lloydová v něm stihla dát hattrick za prvních 16 minut zápasu. Na 4:0 navíc zvýšila parádní střelou z půlky hřiště.



Ještě máte předsudky vůči ženskému fotbalu? Vyvrcholení turnaje na vyprodaném stadionu ve Vancouveru nabídlo strhující podívanou, při které se bavili především američtí fanoušci. Nejvíc rozjásaní museli být v 16. minutě, kdy hráčka Houstonu Dash si všimla, že japonská brankářka vyběhla z branky.

Sebevědomím nabitá Lloydová své první dvě trefy zaznamenala z hranice malého vápna. Tentokrát napřáhla na půlící čáře a poslala míč dlouhým obloukem za marně se vracející brankářku.

VIDEO: Neuvěřitelná branka Lloydové


Dechberoucí trefou završila strhující úvod zápasu, ve kterém Američanky neskutečně dominovaly. „Říkám jí, že je taková moje šelma. Prostě neuvěřitelná holka, je to rocková hvězda,“ gratulovala jí po zápase trenérka Jill Ellisová.

"O něčem podobném jsem snila, ale nikdy jsem si nepředstavovala, že by to vyšlo takhle dokonale. Ani tomu nemůžu uvěřit. Náš vstup do zápasu se zapíše do historie," řekla Lloydová, která získala cenu pro nejlepší hráčku šampionátu.

"Ukázaly jsme, že si titul zasloužíme. Šly jsme za ním a teď ho máme," radovala se.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud