11. listopadu 2015 • 14:50

Ščasný ho nechtěl, Vacek teď září: Cesta do Sparty už bude těžká

Autor: pod, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech se opět v reprezentačním dresu představí záložník Kamil Vacek. Pomohlo mu k tomu angažmá v polském týmu Gliwice, se kterými vede ligu a patří ke klíčovým hráčům základní sestavy. „V první chvíli mě nenapadlo, že bych do Polska mohl jít. Ale teď můžu říct, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, co jsem mohl udělat,“ tvrdí hráč, který stále patří pražské Sparty. Na letní návrat to ale moc nevidí.



Vacek se po návratu z Itálie ve Spartě trápil, nestal se stabilním členem základní sestavy. Proto vzal zavděk hostováním v Mladé Boleslavi. „To mi strašně pomohlo. Po rocích, které pro mě byly po fotbalové stránce hodně těžké, jsem zase hrál,“ ohlíží se za angažmá pod trenérem Karlem Jarolímem.

Když se po půl roce v létě do Sparty vrátil, dozvěděl se ale krutou zprávu. „Pan Ščasný mi řekl, že se mnou do týmu nepočítá. Musel jsem hledat perspektivní řešení,“ přiznává. To nakonec našel. Zavolal mu totiž trenér Radoslav Látal a zlákal ho do polských Gliwice, se kterými vede nečekaně ligu.

Vacek: Do reprezentace mi pomohl i půlrok v Boleslavi, cesta do Sparty už bude těžká
Video se připravuje ...

„Nejdřív mě ani nepadlo, že bych tam šel, ale udělal jsem skvěle. Liga je v Polsku obrovsky sledovaná, každý zápas vyprodaný, nové stadiony, to mě hodně baví,“ usmívá se spokojený Vacek, o kterého mají údajně zájem všechny velké polské kluby.

Na návrat do Sparty to tak nevypadá. „Jsem teď v Gliwici a vím, že cesta do Sparty už bude hodně těžká. Gliwice na mě mají opci a teď se tam hodně řeší moje budoucnost, nechám se překvapit, jak to dopadne. V Polsku jsou obrovsky silné a velké kluby, jak ekonomicky, tak podporou diváků,“ tvrdí.

Výborné výkony ho každopádně dostaly až do reprezentace, v což, jak sám přiznává, ani nedoufal. „Upřímně to pro mě ani nebyl primární cíl, proč jít do Polska. Nemyslel jsem na to,“ říká Vacek. „Na zápasy se ale hodně těším, hlavně na ten v Polsku. Od kluků vím, že byl vyprodaný za osm hodin. Myslím, že to bude úžasný,“ vyhlíží novou výzvu.

Zahustel: V létě mě ani nenapadlo, že bych mohl do reprezentace
Video se připravuje ...

Suchý: Trest je adekvátní, věřím, že mě EURO stát nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud