14. listopadu 2015 • 04:30

Srbské hvězdy v Česku: Matič válel, vyhořel „simulant“ Mitrovič

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Česka přivezli hvězdy Premier League i Serie A. Srbští fotbalisté sice z Ostravy nakonec odjeli s debaklem 1:4, přesto někteří z jejich hráčů v čele se záložníkem Chelsea Nemanjou Matičem potvrdili velkou kvalitu. Ne všem ale přípravné utkání s partou trenéra Pavla Vrby sedlo. Které ze srbských hvězd zářily a které naopak vyhořely?



Branislav Ivanovič

Kapitán Srbů předvedl průměrný výkon. Obránce Chelsea tentokrát nepotvrdil zabijácký instikt, při útočných standardních situacích svého týmu se neprosadil. V osobních soubojích byl sice pevný, ale obrana, kterou měl řídit, čtyřikrát inkasovala. Byl jedním z hráčů, kteří nedokázali odkopnout míč před gólem Ladislava Krejčího.

Aleksandar Kolarov

Bylo na něm vidět, že se trochu šetřil. Při zápasech Manchesteru City přece jen piluje lajnu o dost poctivěji. Přesto několikrát udělal českým hráčům svým náběhem problémy, centry mu ale příliš nešly. Až do chvíle, kdy parádně rozehrál přímý kop a Srbové snížili na 1:2. Tam Kolarov ukázal brilantní techniku.

Nemanja Matič

Až na jednu hrubou chybu při rozehrávce ukázal, proč patří ke stabilním členům základní sestavy londýnské Chelsea. Matič hrál s obrovským přehledem, odebrat mu míč byl pro české hráče skoro nadlidský úkol. Několikrát se dostal i do pokutového území domácích a dělal jim velké problémy. Šéf středu hřiště.

Adem Ljajič

Čtyřiadvacetiletý záložník, který působí už více než pět let v italské Serii A, dělal českým obráncům velké problémy. Hlavně v prvním poločase rozjel několik nebezpečných akcí, v 10. minutě jeho střelu výborně chytil gólman Tomáš Vaclík. Ve druhém poločase se ale Ljajič hodně vytratil a už neznamenal takové nebezpečí.

Aleksandar Mitrovič

Útočník Newcastlu United ukázal v Ostravě svou náladovost. Na hřišti příliš vidět nebyl a tak se připomněl alespoň pokusem nasimulovat penaltu. Sudí mu na jeho trapný kousek ale neskočil a udělil mu správně žlutou kartu. I v dalších minutách se Mitrovič spíše hádal, než aby českou obranu strašil. Chvíli před svým střídáním (69. minuta) se pokusil o střelu a ohrozil více rohový praporek než Tomáše Vaclíka.

Vaclík si návrat domů užil. Ale trenéra kvůli tomu nepřemlouval
Video se připravuje ...

Penaltový faul na Daniela Pudila
Penaltový faul na Daniela Pudila

Sivok nastartoval Česko gólem: Pudil to krásně kopnul a já měl štěstí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud