Jonáš Bartoš
15. března 2016 • 12:00

Rosického naděje na EURO je větší. Vrba by bral i starty za rezervu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde o souboj s časem. Tomáš Rosický, kterého nepouští do zápasů svalové zranění, stále může pomýšlet na nominaci na fotbalové mistrovství Evropy. Pavel Vrba na úterní nominační tiskové konferenci pro zápasy se Skotskem a ve Švédsku prozradil, že léčba českého kapitána probíhá velmi dobře. „Už běhá a slezl z kola,“ těší reprezentačního trenéra.



Zranění Tomáše Rosického podle původní diagnózy nevypadalo vůbec dobře. Trhlina ve svalu je záležitost, která si žádá klidový režim, mělo trvat okolo šesti týdnů, než se záložník Arsenalu bude moct znovu zapojit do tréninku.

 

Rosický se ale podle posledních zpráv uzdravuje lépe, než se původně čekalo. „Jsem s ním hodně v kontaktu, voláme si o každé jeho změně v tréninkovém procesu. Tomáš už běhá, slezl z kola, dokonce už začal i s míčem. Jeho stav se zlepšuje, doufám, že se bude moct brzy zapojit i do zápasů,“ informoval novináře trenér českého národního týmu Pavel Vrba .

 

V nominaci na březnové přípravné zápasy se Skotskem a ve Švédsku Rosický podle očekávání chybí. Pokud ale jeho rekonvalescence bude probíhat dobře, stále existuje naděje, že se zkušený český záložník stihne dát dohromady pro evropský šampionát ve Francii, který startuje v červnu.

 

Bez Lafaty i Škody, Vrba pozval na Skotsko a Švédsko nováčka Radu
Video se připravuje ...

 

„Sám je překvapeným že to probíhá dobře. Naděje, že bude zdravotně v pořádku, je větší a větší,“ upřesnil Vrba.

 

Je tedy jeho nominace na EURO reálná? „Žádnou podmínku jsem mu nedal. Potřeboval bych, aby měl nějakou zápasovou zátěž. Jestli v áčku nebo rezervě Arsenalu, to pro mě není tolik podstatné. Ale zápasovou zátěž musí mít, aby si sám vyzkoušel, že jeho stav je takový, abych uvažoval o jeho nominaci,“ dodal Vrba.

 

Rosický se v reprezentaci objevil naposledy loni v červnu v kvalifikačním utkání na Islandu, kde se zranil. Podstoupil operaci kolení chrupavky a dlouhou rekonvalescenci. Po návratu na trávník se znovu zranil. V lednovém poháru s Burnley si natrhl stehenní sval a opět zamířil na marodku.

 

 

 

 

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

 

.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud